İmamoğlu: Meteorolojiden ikaz çok gecikmiş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da selden etkilenen çarşı ve semtlerde incelemelerde bulundu. "15-20 dakika içinde saatte 114 kiloyu bulan baş edilemez bir yağış oldu dün. Ancak meteoroloji'den ikaz çok gecikmiş. Uyarı, saat 12.30'da, yağış başladıktan sonra geldi. Üstelik orta şiddet diye rapor edilmiş ve yaklaşık 40 kilo diye ikaz geçilmiş Meteoroloji'den ama çok büyük bir fark var arada" diyen İmamoğlu, su baskınlarından zarar gören esnafın maddi ve manevi olarak yanında olacaklarını söyledi.

İmamoğlu: Meteorolojiden ikaz çok gecikmiş
 İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağış sonrası hasar tespit çalışmalarına başlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, su baskınlarından etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu.


Su baskının en fazla etkili olduğu Eminönü’ndeki yer altı çarşısına giden İmamoğlu’na esnaf, dün yalnız kalmaktan şikayetçi oldu. Esnaf, rögarların zamanında çekilmediğini ve yetkililere ulaşamadıklarını söyledi. İmamoğlu ise hızla gerekli tedbirleri alarak, bundan sonra benzer manzaraların yaşanmasının önüne geçeceklerini ifade etti, kentin altyapı sorunlarının yıllardır ihmal edildiğine dikkat çekti.

‘METEOROLOJİ BİZİ ÜZDÜ!’

İstanbul’daki yağış konusunda Meteoroloji’den kendilerine uyarının ancak yağış bekledikten sonra geldiğine dikkat çeken İmamoğlu “15-20 dakika içinde saatte 114 kiloyu bulan baş edilemez bir yağmur. Ancak Meteoroloji’den ikaz çok gecikmiş. İkaz, saat 12.30’da, yağış başladıktan sonra geldi. Üstelik orta şiddet diye rapor edilmiş, yaklaşık 40 kilo diye ikaz geçilmiş ama çok büyük bir fark var arada” dedi.

İmamoğlu, “Tatile çıktı” haberleriyle ilgili sorulan soru üzerine, “Boş konuşan boş konuşuyor zaten makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen… Bizim tatilimiz de şeffaf. İki gün Hacıbektaş’taydık. İki gün de ailemizle olduk. Bu tarihte afet olursa elbette koşar geliriz” açıklamasını yaptı.

Eminönü’nde alt geçitten geçen İmamoğlu, “Bu koku balık kokusu mu tuvalet kokusu mu? Bu koku hep oluyor mu burada? Zabıta burayı denetlesin” talimatı da vardi.

‘TEDBİRLER ALINMADI, BİZ ÖYLE YAPMAYACAĞIZ’

İmamoğlu, “Çarşıdaki esnafımızla dertleştik. Buradan AKOM’a, oradan da Üsküdar’a gideceğiz. Yerinde incelemelerde bulunacağım. Dün ölen vatandaşımız bizi çok derinden üzdü. Allah rahmet eylesin. Ne yazık ki yıllardır can kayıpları ile sona eren afetler yaşıyoruz. Sel ve su baskınlarında can kayıpları oluyor. Bunu önlemek için geniş düşünmemiz lazım. Sadece o günü düşünerek hareket ettiğimizde çözüm bulma ihtimalimiz yok. İklim değişikliği ortada ve buna dönük tedbirler alma, alt yapıyı ona göre oluşturma konusunda yoğun bir çalışma yapacağız. Arkadaşlarıma söyledim, bu bir seferberlik konusudur. Tam da 17 Ağustos’ta olması, depremin yıldönümünde bu olayın olması, afetin bu şehir için ne kadar önemli bir kavram olduğunu hepimize hatırlattı. Ne yazık ki tedbirler alınmadı, yüzeysel geçişler yapıldı. Biz böyle yapmayacağız. Biz net olarak söylüyorum, bu konuyu derinlemesine ele alıp vatandaşı da bilgilendireceğiz. Bu işleri pompa ile günü birlik uygulamalarla düzeltme şansımız yok.” diye konuştu

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul’daki yoğun yağmurdan etkilenen yerlerde ekiplerimizden anlık bilgi aldım. Ekiplerimizle yağmur sonrası inceleme yapıyoruz” dedi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2019, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER