İnsani Güvenlik Üzerinden Barış ve Uzlaşı Konuşulacak

Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği, “İnsani Güvenlik Perspektifiyle Barış ve Uzlaşı” paneli düzenliyor.

İnsani Güvenlik Üzerinden Barış ve Uzlaşı Konuşulacak
 İnsani Güvenlik Perspektifiyle Barış ve Uzlaşı” paneli, Helsinki Yurttaşlar Derneği’nin “Barış, Toplumlararası Uzlaşı ve İnsani Güvenlik” adlı bölgesel çalışmasından hareketle, Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenleniyor.

28 Eylül’de İstanbul Taksim Martı Otel’de saat 15.00'de gerçekleştirilecek panelde, Kürt sorununun barış ve uzlaşı içinde çözüm perspektifinin gündeme getirilmesi ve insani güvenlik sorunlarının tespiti amaçlanıyor.

Öte yandan, silahların bırakılması ve silahsızlanma, travma-adalet-barışma dinamiği, barış sürecinde insani güvenlik konuları gündemin diğer maddelerini oluşturuyor.

Ahmet İnsel'in moderatörlüğündeki panelde Sabancı Üniversitesi'nden Ayşe Betül Çelik, Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nden Nesrin Uçarlar,Akdeniz Göç-Der’den Selahattin Güvenç ve Berlin Hür Üniversitesi’nden Bilgin Ayatakonuşmacı olarak yer alacak. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER