Irkçı Prof'tan 'Her askere karşılık bir HDP'li vekili indirmeli' çağrısı

Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk’ün HDP’li vekillere yönelik şiddet çağrısının ardından Şentürk hakkında üniversite yönetimi tarafından soruşturma başlatılarak uzaklaştırma kararı verildi.

Irkçı Prof'tan 'Her askere karşılık bir HDP'li vekili indirmeli' çağrısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri hakkında “Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” çağrısında bulunan İstanbul Arel Üniversitesi’nin Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk hakkında üniversite yönetimi tarafından soruşturma başlatılarak uzaklaştırma kararı verildi.

Prof. Dr. Şentürk, kişisel Facebook hesabından paylaştığı mesajda,“Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” demişti.

‘Milletvekilliğini düşürmek anlamına’ geliyormuş

Hürriyet’e konuşan Şentürk, bu konuda fazla konuşmak istemediği belirterek şunları söyledi:

“Nasıl anlaşılırsa öyle yorumlansın. Yani indirmek aynı zamanda biliyorsunuz milletvekilliğini düşürmek demektir. Bu Türkçenin çok açık bir ifadesi. Fazla bir önemi yok, konuşmak istemiyorum. İndirme fiilinin ne anlama geldiğini Türkçe’de açıklarsınız. İndirme kelimesi milletvekilliğini düşürmek anlamına da geliyor.”

Üniversiteden açıklama

arel

Üniversite, Şentürk hakkında ‘disiplin soruşturması’ açıldığı belirterek, soruşturma sonuçlanana kadar Şentürk’ün okuldan uzaklaştırıldığını açıkladı.

Üniversiteden yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

”Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk’ün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER