IŞİD Batı Dicle Cephesi'ndeki yenilgisini kabul etti

Peşmerge Güçleri'nin Batı Dicle Cephesi'ndeki operasyonları sürerken IŞİD Peşmergenin Musul'a kimyasal silahlarla saldırdığını iddia etti.

IŞİD Batı Dicle Cephesi'ndeki yenilgisini kabul etti
 Peşmerge Güçleri’nin Batı Dicle Cephesi’ndeki operasyonları sürerken IŞİD Peşmergenin Musul’a kimyasal silahlarla saldırdığını iddia etti. 

Peşmerge Güçleri’nin Batı Dicle Cephesi’ndeki operasyonları kapsamında dün de 3 köy IŞİD’den temizledi. Bölgeden kaçan IŞİD’liler Telafer ve Musul’a sığınıyor. Peşmerge Telafer ve Musul çevresindeki IŞİD mevzilerini de topatışına tutuyor. 

Öte yandan IŞİD’e yakın sosyal medya hesapları üzerinden Peşmerge’nin Musul’un El Arabiye ve İslah Zeraa mahallelerine kimyasal gaz ile saldırdığı iddia edilerek, ”Peşmerge Musul’un Müslüman halkını Amerika’nın gazları ile bombalıyor” denildi ve gönüllü silah almaları için halka çağrıda bulunuldu. 

BasNews’e konuşan Peşmerge kaynakları IŞİD’in Musul cephelerindeki yenilgisini kabul ettiğini, Musul’u kaybetmenin korkusuyla bu tür iddiaları yaydıklarını söyledi. 

Öte yandan yerel kaynaklar, Musul’daki bir Klor Gazı deposunda IŞİD’lilerin bomba yapmaya çaşırıken büyük bir patlama meydana geldiğini ve çok sayıda kişinin öldüğünü iddia ediyor. 

IŞİD dün de Klor gazı yüklü bir araçla intihar saldırısı gerçekleştirmek istemiş, Peşmergelerin müdahalesi üzerine araç patlatılmış, ancak bazı peşmergeler çıkan gazdan etkilenmişti.  / Basnews
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER