IŞİD'in Minbic'te sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı fotoğraflar yayımlandı

IŞİD'in Menbic kentinden kaçarken sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını gösteren fotoğraflar yayımlandı.

IŞİD'in Minbic'te sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı fotoğraflar yayımlandı

Suriye Demokrtaik Güçleri (SDG) tarafından yayımlanan ve havadan çekilmiş fotoğraflarda IŞİD üyelerinin yüzlerce araçlık konvoyla kentten çıktığı ve konvoyda sivilleri kullandığı görülüyor. ABD destekli SDG, araçların tümünde sivillerin olması nedeniyle konvoya saldırmadıklarını belirtti.

Kürt ve Arap savaşçılardan oluşan SDG, ABD'nin hava operasyonlarının ve ABD özel kuvvetlerinin desteğiyle kenti 10 haftalık bir operasyon sonucunda IŞİD'den almıştı.

i-1-20160820100219.jpg

'Siviller IŞİD konvoyundaki araçlara yerleştirildi'

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin temsilcisi Albay Chris Garver Salı günü, kentin düşeceği anlaşılınca 100 ila 200 arasındaki IŞİD üyesinin ailelerini, örgütü destekleyenleri ve sivil rehineleri bir araya topladığını söyledi.

Chris, bu sivillerin daha sonra kuzeye doğru yola çıkan konvoydaki her bir araca yerleştirildiğini, konvoyun koalisyon güçleri ve SDG savaşçıları tarafından takip edildiğini belirtti. Chris, "Onların hepsine savaşa katılmayan insanlar olarak yaklaşmamız gerekiyordu. Ateş etmedik. İzlemeyi sürdürdük" dedi.

Cumartesi günü yüzlerce sivil serbest bırakıldı bazıları ise kaçtı. SDG, saldırı sırasında, sivil ölümleri engellemek amacıyla IŞİD üyelerine güvenli bir yoldan çıkabilecekleri önerisini getirmiş ama örgüt bunu reddetmişti.

Carver, "Cihatçılar sivilleri ateş hattına attılar. Propaganda olarak kullanmak amacıyla onların vurulmasını sağlamaya çalıştılar" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2016, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER