İsmail Saymaz 'bölücü', panele katılması 'sakıncalı'

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin panele katılmak üzere İsmail Saymaz’ı çağırdıkları, ancak rektörlüğün Saymaz’ın bölücü olduğunu belirterek üniversiteye gelmesine izin vermediği belirtildi.

İsmail Saymaz 'bölücü', panele katılması 'sakıncalı'

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet yürüten Okuma ve Düşünme Kulübü’nün (ODÜŞ) gazeteci İsmail Saymaz ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirmeyi planladığı panele, üniversite rektörlüğü Saymaz’ı ‘bölücü’ ve ‘sakıncalı’ niteleyerek izin vermedi.

4 Mart tarihinde yapılması planlanan “Barış Gazeteciliği Bağlamında Ötekiler, Azınlıklar ve Medya” başlıklı panele Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu da davet edilmişti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, yanına çağırdığı kulüp üyelerine İsmail Saymaz’ın “bölücü” olduğunu ve panele katılmasının “sakıncalı” olabileceğini belirterek, panele izin vermeyeceğini söyledi. Koçak’ın öğrencilere panelin gerçekleşmesi halinde ülkücülerin paneli basabileceğini belirterek, “Olaylar çıkacak. İzin veremeyiz” dediği öğrenildi.

Saymaz karara tepki gösterdi

Geçen yıl da Samsun’da yapacakları bir panelin aynı gerekçeyle engellendiğini belirten Saymaz, Twitter hesabından karara tepki göstererek, “Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Mart’ta yapacağımız panele ‘bölücü‘ olduğum iddiasıyla rektörlükçe izin verilmedi. Sizsiniz bölücü!

siz hangi sıfatla benim yurtseverliğimi tartışıp anamın babamın memleketinde bana yasak koyuyorsunuz? bu ülke, sizin bu kafanızla bölünecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER