İstanbul ve Adana'daki Newroz kutlamalarında 37 kişi tutuklandı

İstanbul’daki Newroz kutlamasına katılmak için ilçelerde toplanan kitleye polisin müdahalesinde gözaltına alınanlardan 18’i çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. Adana’da da gözaltına alınan 24 kişiden 19’u tutuklandı.

İstanbul ve Adana'daki Newroz kutlamalarında 37 kişi tutuklandı

İstanbul ve Adana’da Newroz kutlamalarında gözaltına alınanlardan 37’si tutuklandı.

İstanbul

20 Mart günü Bakırköy Halk Pazarı’nda yapılması istenen fakat İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan İstanbul Newrozu’na katılmak için ilçelerde toplanan halka polis müdahale etmiş ve 141 kişiyi gözaltına alınmıştı.

141 kişiden 53’ü karakollarda ifadelerinin alınmalarının ardından serbest bırakılırken, 88 kişi de adliyelere sevk edildi.

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 68 kişinin tamamı savcılık tarafından serbest bırakılırken, Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edilen 8 kişi ve Büyükçekme Adliyesi’ne sevk edilen 10 kişi, “2911 Gösteri ve Yürüyüşler Kanunu’na muhalefet etmek” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

Adana

Adana’daki kutlamalarda polis müdahalesinde 16’sı çocuk 24 kişi gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi.

Bir kişi savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı, dört kişiye adli kontrol ve ev hapsi verilirken, 19’u da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER