İstanbul'da patlama: 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da Beşiktaş'ta iki ayrı noktada çevik kuvvet polisine yönelik bombalı saldırıda 2'si sivil 29 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi yaralandı.

İstanbul'da patlama: 29 kişi hayatını kaybetti
Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanındaki Beleştepe olarak bilinen yer ile Maçka Parkı'nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi. Patlamalarda 2'sivil 29 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi de yaralandı. 


Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı'nda ise canlı bombanın kendini patlattığı öğrenildi. Saldırıda çok sayıda polis yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. 

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevkedildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, olay yerinde incelemelerde bulundu. 

Polis yaptığı inceleme sırasında kontrollü patlama da gerçekleştirdi. Patlama çevrede de hasara neden oldu. Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin camları da kırıldı. 

Olay yerine çıkan yollar trafiğe kapatılırken polisin incelemesi devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis" diye konuştu. 

İki patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey" ifadelerini kullandı. 

SALDIRILARDA 2 SİVİL 29 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Beşiktaş’ta iki ayrı bombalı saldırıda 29 kişinin hayatını kaybettiğini 166 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Beşiktaş’ta iki ayrı bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerinin sayısının 2’si sivil olmak üzere 29 kişi olduğunu, 166 kişinin de yaralandığını açıkladı. Süleyman Soylu, saldırıyla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ise "Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde seyir halindeki bir araç patlatıldı, 45 saniye sonra polislerin olduğu yerde Maçka Parkı’nda bir kişi durduruldu, kendini havaya uçurdu" dedi
 

REUTERS: ÖLÜ VE YARALILAR İÇİNDE SİVİLLER DE VAR

Reuters olay yerinde görüştüğü bir güvenlik görevlisine dayandırarak verdiği haberde, yaşamını yitiren ve yaralananlar içinde sivillerin de bulunduğunu duyurdu. Reuters, emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde 13 polisin hayatını kaybettiğini aktardı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM İSTANBUL'A GELİYOR

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Vodafone Arena'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldığı bildirildi.

SOYLU VE AKDAĞ İSTANBUL'A GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, İstanbul'daki patlamanın ardından Ankara'dan İstanbul'a gitmek üzere hareket ettiği bildirildi.

SOYLU HAVALANINDA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vodafona Arena'nın yakınında meydana gelen patlamanın ardından Ankara'dan İstanbul'a hareket etmişti. İstanbul Havalimanı'nda patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Soylu, "Stadın hemen üzerinde Süzer Plaza'yla yan yana olan daha önce 'Beleştepe' denilen yerde diğeri de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Ama bunların her birisi, olayın oluş şekli teyide muhtaç bilgilerdir. Şu anda büyün arkadaşlarımız olayın aydınlatılması noktasında çalışmalarını sürdürüyorlar. Yaralılar Şişli Etfal başta olmak üzere yakın birçok hastaneye sevk edildi. Sayın sağlık bakanımız da aile ve sosyal politikalar bakanımız da ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, tabi şehit konusunda şimdi değil biraz sonra Valimizle ve Emniyet Müdürümüzle bir değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyuna bir açıklamada bulunacağız" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ ile Aile Bakanı Kaya, olay yerinde incelemelerde bulundu.

6 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Şiddetli patlama sesi İstanbul'un pek çok merkezinden duyuldu.

Taksim, Beşiktaş, Üsküdar, Levent gibi farklı semtlerde yaşayan sosyal medya kullanıcıları şiddetli bir ses duyduklarını belirtti. / Evrensel

  •  

 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 06:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER