İzmir'de '15 Temmuz' operasyonu: İş adamları gözaltında

Darbe girişimin ardından Gülen Cemaati’ne yönelik başlatılan operasyonlara bir yenisi eklendi. İzmir merkezli operasyonun İstanbul ayağında Ege’nin önde gelen iş adamlarından, Orkide Yağları’nın sahibi de dahil çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir'de '15 Temmuz' operasyonu: İş adamları gözaltında

Darbe girişiminin ardından İzmir genelinde operasyon başlatıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, polis, bazı adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Cemaate finansal destek sağladıkları iddia edilen çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken, belirlenen adreslere giden ekipler, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama gerçekleştirdi.

İzmir merkezli yapılan operasyonda, kentin tanınmış işadamlarından Orkide Yağları’nın sahibi, Küçükbay Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Küçükbay da gözaltına alındı.

İstanbul’da gözaltına alınan Ahmet Küçükbay, İzmir’e getirilmek üzere yola çıkartıldı.

Ahmet Küçükbay, İstanbul Yenikapı’da dün düzenlenen miting öncesi birçok gazeteye tam sayfa ilan verip destek vermişti.

10 kişi gözaltına alınmıştı

İzmir’de, iki gün önce düzenlenen operasyon kapsamında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, kapatılan Gediz Üniversitesi’nin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ile bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER