Kalkınma Bakanı Doğan: Türkiye'nin öncelikli konusu kanın durması

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Türkiye’nin öncelikli temel konusunun kanın durması olduğunu belirterek, ülke çocuklarının bir hiç uğruna canlarını vermesini kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Doğan: Türkiye'nin öncelikli konusu kanın durması

HDP’li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, yaptığı basın açıklamasıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doğan, Türkiye’nin öncelikli temel konusunun kanın durması olduğunu belirterek, ülke çocuklarının bir hiç uğruna canlarını vermesini kabul edilemez olduğunu ve Bakanlar Kurulu’nda da bu konuyu dile getirerek, ülkenin acilen bir barışa ihtiyacı olduğunu, barışın nasıl tesis edileceği konusunu tartışacaklarını ifade etti.

Doğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Türkiye’nin öncelikli temel konusu kanın acilen durdurulmasıdır. Barışın yeniden inşa edilmesi gerekmektedir. Burada hiçbir candan ne hükümet ne siyasi geleceğimiz ne de partiler değerlidir. Ülke çocuklarının bir hiç uğruna canlarını vermesini kabul edilemez bir durum olarak görüyoruz. Bakanlar Kurulu’nda da bu konuyu dile getirerek, ülkenin acilen bir barışa ihtiyacı olduğunu, barışın nasıl tesis edileceği konusunu tartışacağız.

Yeşil Yol Projesi

Bu projenin tüm detaylarını ortaya çıkaracağız ve projelerimizi ona göre oluşturacağız. Bizim odaklandığımız nokta orada ihtiyacın olup olmadığı, halkın ne düşündüğü ve ekolojiye vereceği zarardır. Bu araştırma en kısa zamanda neticeye ulaşacak diye düşünüyorum.

Irak ve Suriye Tezkeresi

O tezkere geldikten sonra konuşuruz. Nasıl ülkemizde barışı egemen kılmak istiyorsak, Ortadoğu halklarının da çektiğini herkes biliyor burada. Ortadoğu’da kalıcı bir barışı inşa etmek, halkların bir arada eski kadim ilişkilerine ulaşabilmesi için dışarıdan müdahalelerin doğru olmadığını düşünüyor partimiz. Bu süreç yaşandığında görüşlerimizi ayrıca bildiririz.”

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER