Kar dört ilde yolları kapattı

Türkiye'nin doğusuna kış geldi. Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla beyaza büründü.

Kar dört ilde yolları kapattı
 Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı’ya kar yağdı. Gece yarısından itibaren başlayan kar yağışı sabaha kadar sürdü. Kent merkezleri beyaz örtü ile kaplanırken kışlık lastikleri takmayan büyük taşıtlar nedeniyle karayollarında ulaşım durma noktasına getirdi.

Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece yarısından sonra yerini kara bıraktı. Yoğun kar yağışı ile güne başlayan vatandaşlar sabah işyerlerine, öğrenciler okullarına giderken zor anlar yaşadı. Geceden itibaren yağan yoğun kar nedeniyle bölgede yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı.

karic3

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan TIR ve kamyon sürücüleri ise Erzurum-Ağrı karayolunda tarfiği aksattı. Araçların kayması sonucu Horasan’ın Yukarı Tahir mevkisinde araç kuyruğu yaklaşık 1 kilometreyi buldu. Kayan araçlar maddi hasarlı kazalara neden oldu. Yoğun kar yağışının ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İllerde Özel İdarelerle birlikte karayolları ekipleri kapalı yolları açmak için seferber oldu.

Karla buluşan çocuklar ise okullarının bahçesinde kartopu savaşı yaptılar. Çocuklar kartopu oynama sevinci yaşarken büyüklerde otomobilleri ve işyerlerinin önünü temizledi.

karic2

Kar yağışı ile bölgedeki Palandöken ve Sarıkamış Kayak merkezlerinde hareketli günler yaşanmaya başladı. Son hazırlıklarını yapan otel işletmecileri, sezonu açmak için çalışmalarını hızlandırdılar.

Öte yandan bölgede kar yağışı olacağı için uyarı yayınlayan Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü yetkileri kar yağışının bugün gece saatlerine kadar devam edeceğini belirti. / DHA

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER