Kar tatili ilan edilen bölgeler

Türkiye genelinde yaşanan etkili kar yağışları nedeniyle pek çok yerde okullar tatil edildi

Kar tatili ilan edilen bölgeler
Yurt genelinde etkili olan kar yağışı bir çok ilde eğitime ara verilmesine neden oldu. İllerin bir çoğunda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller de izinli.

ADIYAMAN

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesisinde kar ve tipi nedeniyle taşımalı ve köy okullarında eğitime bugün ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, taşımalı sistem ve köy okullarında 15 Aralık Perşembe günü için bir günlük tatil kararı alındığını söyledi.

ARDAHAN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ardahan'da okullar bugün tatil edildi.

AĞRI

Türkiye'ye etkili altına alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı’da okullar perşembe ve cuma günü de tatil edildi. Ağrı'da eğitime Pazartesi günü başlanacak. İbrahim Çeçen Üniversitesinde ise perşembe günü saat 13.00'a kadar eğitim verilmeyecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeler de idari izinli sayılacak.

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde perşembe ve cuma günleride okullar tatil edildi.

BAYBURT

Bayburt Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle il merkezi ve Aydıntepe ilçesi genelinde okullar 15 Aralık Perşembe günü için tatil edildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi.


BİNGÖL

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "15 Aralık 2016 Perşembe günü Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bağlı ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları (okul öncesi, ilk, orta ve lise) ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1(bir) gün süre ile ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihte idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

BİTLİS

Bitlis ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 350 köy yolu ulaşıma kapanırken, Bitlis merkez ile merkeze bağlı köyler, Tatvan, Mutki, Ahlat ve Adilcevaz'da ilk orta ve liseler tatil edildi. Kar kalınlığını 1 metreyi aştığı Bitlis'te tek katlı evler ise adeta kara gömüldü.

ELAZIĞ

Elazığ Valiliği'nce yapılan açıklamada Elazığ genelindeki tüm okulların 15 Aralık 2016 Perşembe günü tatil edildi.

GAZİANTEP 

Gaziantep'te taşımalı sistemle eğitim verilen ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okullar, bugün tatil edildi. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı taşımalı eğitim verilen 23 okul ve özel eğitim merkezinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

IĞDIR

Iğdır'da da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar perşembe ve cuma olmak üzere 2 gün tatil edildi. Iğdır'da öğrenciler pazartesi günü okula gidecek.

SİVAS

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada Divriği ve Doğanşar ilçeleri haricinde il merkezi ve 14 ilçede ilk ve orta dereceli okulların, olumsuz hava şartları nedeni ile 15 Aralık Perşembe günü 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Kamuda çalışan hamileler ve engelliler de idari izinli sayılacak.

SİİRT

Siirt'in Pervari ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

Pervari ilçe kırsalında akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle şuana kadar 12 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kar yağışından dolayı kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, aşırı kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim başta olmak üzere Pervari ilçe genelinde okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Öte yandan, Hakkari Üniversitesi de olumsuz hava şartları nedeniyle bir gün tatil edildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim veren okullar, bugün de tatil edildi.

Kar yağışının şiddetini artırdığı ilçe kırsalında 63 taşıma merkezinde okulların bugün tatil edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, "Kırsal bölgede yoğun kar yağışı devam ediyor. Kaymakamlık kararı ile okullarımız bugün tatil edildi" dedi.

ŞIRNAK

Şırnak merkez ile Uludere ve Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kasrik, Kumçatı ve Kızılsu beldeleri ile Afet konutları, Akçay köyü hariç il merkezine bağlı belde, köy ve Uludere ile Beytüşşebap ilçelerinde temel eğitim ve orta öğretim kurumlarındaki okullarda eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayıldığı kaydedildi.

ORDU

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle 10 ilçenin tamamı ile 3 ilçede, bazı mahallelerde okulların bugün tatil edildiği açıklandı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çatalpınar, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Ulubey ilçelerinin tamamı, İkizce ve Fatsa ilçe merkezi dışındaki mahallelerde, Ünye’nin de bazı mahallelerinde 15 Aralık Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

KONYA

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime bugün ara verildi. Karaman’da ise taşımalı sistemle eğitim veren okullar, 1 gün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle Ereğli, Halkapınar, Taşkent ve Hadim’de eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Emirgazi İlçesi’nde ise taşımalı sistemle eğitim yarın tatil edildi.

MUŞ

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada "Bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Muş İl genelinde 15 Aralık 2016 (Perşembe) günü okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. 03.12.2002 Tarih ve 58 Sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin 3. maddesi uyarınca engelli ve hamile olan kamu personeli de tatil süresince idari izinli sayılacaktır." denildi. 


NEVŞEHİR

Nevşehir'de bugün bazı ilçelerde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi, kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçeleri ile il merkezine bağlı Boğazköy, Çardak ve İcik köylerinde ilk ve orta dereceli okulların 15 Aralık tarihinde bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. 

İl merkezi ile Avanos, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde ise sadece taşımalı eğitim yapılan okullarda da aynı tarihte bir gün süreyle eğitime ara verileceği ifade edilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilere okullar bugün tatil edildi.Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, şiddetli kar yağışı ve tipi nedeniyle köylerde ve beldelerde taşımalı eğitim ile okullara erişimi sağlanan ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri için 15 Aralık Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

YOZGAT

Yozgat'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, il merkezindeki engelli öğrenciler ile engelli ve hamile kamu çalışanlarına da bir günlük izin verildiği kaydedildi.

MALATYA

Malatya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli kadınlar, kalp ve böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı aktarıldı.

RİZE

Rize’de devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile Kalkandere ve İkizdere ilçelerinde perşembe günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verildi. Ayrıca il genelinde taşımalı eğitim ile eğitim gören öğrencilere de perşembe günü için bir gün izin verildi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER