Kaset soruşturmasında 38 tutuklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP’li vekil Baykal ve bazı eski MHP’li milletvekillerine ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin soruşturmada 38 kişi tutuklandı.

Kaset soruşturmasında 38 tutuklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 47 kişiden 38’i tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye getirilerek soruşturmayı yürüten savcılar tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan şüphelilerden, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın da bulunduğu 38’i tutuklandı.

Diğer 9 zanlı ise adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı.

Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma ve 2011’de bazı isimlerin MHP’den istifasına yol açan görüntülerle ilgili soruşturma dosyaları geçen aylarda, “Özel hayatın gizliliğine yönelik eylemlerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüpheler” üzerine birleştirilmişti.

Savcılığın birleştirme kararında, şu ifadeler yer almıştı:

“Müştekilere ait olduğu iddia edilen ve internet ortamında yayınlanan video görüntülerini çeken, internet ortamında yayınlanan olay faillerinin eylemlerinin icrasındaki benzerlikler gözetildiğinde aynı örgütsel yapı tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin beyanlar, deliller elde edildiği ve bu yönüyle her iki soruşturma evrakı arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu anlaşıldığından, her iki soruşturma evrakının birleştirilmesine karar verilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER