Kastamonu'da aynı aileden 4 kişinin cesedi hayvan hırsızlarının yaktığı evde bulundu

Kastamonu’ya bağlı Bürme köyündeki evlerinde 29 Kasım'da çıkan yangından sonra kaybolan Çataloğlu ailesinin 4 ferdinin cesetleri bulundu. Yanan evin enkazında bulunan cesetler Adli Tıp'a götürüldü. Daha önce de ailenin 12 yaşındaki çocuğu Serdar Çataloğlu'nun cesedi bulunmuştu. Çataloğlu ailesinin evine hayvan hırsızlığı için geldiği iddia edilen üç kişi, aileyi katledip evi yaktıkları iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kastamonu'da aynı aileden 4 kişinin cesedi hayvan hırsızlarının yaktığı evde bulundu
Her şey Kastamonu’ya bağlı Bürme köyünde iki evde çıkan yangınla başladı. İddiaya göre köyün biraz dışında bulunan iki evdeki yangın o kadar hızlı büyümüştü ki köylüler geldiğinde binalara girmek mümkün olmamıştı. Ardından itfaiye ve jandarma olay yerine geldi. Fakat beş kişilik Çataloğlu ailesinin yaşadığı Fazıl Çataloğlu’na ait ev ve 50 metre uzağındaki boş durumdaki bir başka bina yıkıntıya dönüşmüştü.


Hayvancılıkla geçinen Çataloğlu ailesinin fertlerinden ise iz yoktu. Ailenin traktörünün yerinde olmaması onlardan hiçbir iz kalmaması nedeniyle önce ilçede bulunan diğer evlerinde olabilecekleri düşünüldü. Ancak burada da bulunamadılar. 

İtfaiyenin enkazda yaptığı aramada 12 yaşındaki Serdar Çataloğlu olduğu tahmin edilen yanmış bir cesedin kalıntılarına ulaşıldı.

ÇALINAN HAYVANLAR KASTAMONU HAYVAN PAZARINDA BULUNDU

Serdar Çataloğlu’nun cesedinin bulunmasından sonra olayla ilgili soru işaretleri daha da belirginleşti. Ailenin diğer fertleri neredeydi?

Bu arada ailenin ahırındaki büyükbaş hayvanlarında olmadığı fark edildi. Diğer küçükbaş hayvanlar ise ahırda yanmıştı. Köylülerin ve jandarmanın katılımı ile çevredeki arazide arama çalışması başlatıldı, hiçbir iz bulunamadı.

Ancak büyükbaş hayvanların olmaması jandarmayı bunun bir hayvan hırsızlığı olabileceğini düşündürttüğü için Kastamonu hayvan pazarı mercek altına alındı. Pazarda ailenin kaybolmasından yirmi gün sonra, Çataloğlu ailesine ait olduğu düşünülen dört büyükbaş hayvanın satıldığı bir kişiye ulaşıldı. Bu kişi hayvanları satın aldığı kişiyi söyleyince jandarma yeni bir çalışma başlattı.

GÖZALTINA ALINAN KARDEŞLER SUÇU KABUL ETMEDİ

İddiaya göre hayvanları satan kişiler  çevre köylerden Ersan ve Erkan K. kardeşlerdi. Önce bu kişiler, ardından kardeşlerden Erkan K.’nın kayınpederi Ali Ş. gözaltına alındı. Kayınpeder Ali Ş. sorgusunda itiraflarda bulundu.

Anlattığına göre hayvan çalmak için Çataloğlu ailesinin ahırının olduğu yere gitmişler, fakat seslere uyanan Fazıl Çataloğlu’na yakalanınca onu silahla vurarak öldürmüşlerdi. Ardından gürültüye uyanan aile fertleri aşağı inmişti. Hırsızlık için gidenler kendilerini gördüğü için Fazıl Çataloğlu’nun eşi Sabahat Çataloğlu, oğlu Emin Çataloğlu ve gelini Şengül Çataloğlu’da vurarak öldürmüştü.

Ardından eve giren Ali Ş., Erkan K. ve Ersan K. evdeki 12 yaşındaki Serdar Çataloğlu’nu da burada katletmişlerdi. Ancak evi ateşe veren zanlılar çocuğun cesedini evde bırakırken diğerlerini traktöre yüklemiş ve bir uçurumdan aşağı atmışlardı.

Ali Ş. ifadesinde olayı böyle anlatmıştı. Cinayette ismini bilmediği dördüncü bir kişinin daha olduğunu söyleyen Ali Ş.’nin anlattıkları ile ailenin diğer fertlerinin de öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Fakat E. ve Ersan K. kardeşler olayı hiçbir şekilde kabul etmemişler aksine hayvanları ucuz olduğu için aldıklarını iddia etmişlerdi. Ali Şahin’in gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda ise cesetlere dair en ufak iz dahi bulunmamıştı.

‘CİDDİ BİR İHBAR GELMEDİ’

Peki herkesin birbirini tanıdığı bir yerde neden olaya ilişkin ciddi bilgiler ortaya çıkmadı? Sonuçta Erkan ve Ersan K.  ile Ali Ş.’nin yaşadığı köy Bürme köyüne sadece dört kilometre uzaklıktaydı. Kırsal kesimde herkesin birbirini bir şekilde tanıdığı bilinir. Bu konuda ciddi bir ihbar olmamıştı ama yöre halkı arasında Ersan ve Erkan K. kardeşlerin hayvan hırsızlığı yaptıklarına ilişkin söylentiler vardı. Bu cinayeti sabah programlarında işleyen televizyon programlarına kadar yansıyan çeşitli söylentiler konuşulmuştu. Hayvan hırsızlığı ile geçinen bu kardeşlerin ormanda kesim yaptıkları, çaldıkları hayvanların etlerini ucuza sattıkları bölgede konuşulmuştu. Ama cinayetten sonra resmi makamlara bu konuda ciddi bir ihbar gelmemişti.

‘MUHTAR BİR ŞEY DUYMADIĞINI SÖYLÜYOR’

Bürme köyü muhtarı Vahittin Karabaş’a da bu kişiler hakkında daha önce böyle söylentiler olup olmadığını soruyoruz. Karabaş’da bu konuda bir şey duymadığını söylüyor. Yine orman işletmesinde çalışan Çataloğlu ailesinin damadı Hamdi Çolakoğlu’da bu konuda resmi makamlara yeterince istihbarat gelmemesinden yakınıyor. Hamdi Çataloğlu cinayetlerin sadece bu üç kişi tarafından işlenmiş olamayacağını düşünüyor.

CENAZELER DAĞLARDA KAR ALTINDA ARANIYOR

Jandarma 29 Kasımda işlenen bu cinayetlerin ardından geçen bir ay süresince dağlarda cesetlerin atılmış olabileceği yerlerde aramalarını sürdürüyor. Bu süreçte sadece Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan’ın Kastamonu ziyaretinin gerçekleştiği iki gün boyunca aramalara ara verildi.

Son birkaç gündür ise Çataloğlu ailesine ait traktörün bulunduğu Elmayakası köyü civarında aramalar yoğunlaştı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ise geçen hafta yaptığı açıklamada cinayetlerin çözüldüğünü cenazelerin ise mutlaka bulunacağını söyledi. Bugün ise ailenin 4 ferdinin cesedine ulaşıldığı haberi geldi.

DHA’nın bildirdiğine göre Bürme köyünde 29 Kasım’da çıkan yangın sonrasında kaybolan 4 kişinin cesetleri bugün evin enkazında bulundu. Başsavcılık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aile fertlerine ait ceset parçalarına yanan enkazda ulaşıldığını ve arama çalışmalarının sona erdirildiğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER