KCK davasında biri gazeteci dört kişiye tahliye

Siirt'in Kurtalan ilçesinde KCK davasında aralarında DİHA muhabiri Abdullah Çetin’in de bulunduğu 4 kişi tahliye edildi.

KCK davasında biri gazeteci dört kişiye tahliye

Siirt’in Kurtalan ilçesinde KCK adı altında düzenlenen operasyonda 5′i tutuklu 27 kişi hakkında açılan davanın duruşmasında, aralarında Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Abdullah Çetin’in de bulunduğu 4 kişi tahliye edildi.

KCK adı altında Kurtalan’da düzenlenen operasyonda biri DİHA muhabiri 5′i tutuklu 27 kişi hakkında “örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın duruşması Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu DİHA muhabiri Abdullah Çetin ve Ünal Bozyiğit, Ahmet Keklik, Necmettin Özdemir, Abdulgafur Kubilay ile avukatları katıldı. Tutuklu 5 kişi duruşmada savunmalarını Kürtçe yaptı.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu kaldıkları süresi göz önünde bulundurarak DİHA muhabiri Abdullah Çetin ile Ünal Bozyiğit, Ahmet Keklik ve Necmettin Özdemir’in tahliyesine, Abdulgafur Kubilay’ın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER