KCK: IŞİD kesin yenilgiye uğrayacak!

KCK Eşbaşkanlığı yaptığı açıklamada, tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, bu sürecin aynı zamanda tarihi bir sınav olduğunu söyledi.

KCK: IŞİD kesin yenilgiye uğrayacak!
 ANF'de yer alan habere göre, KCK Eşbaşkanlığı yaptığı açıklamada, tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, bu sürecin aynı zamanda tarihi bir sınav olduğunu söyledi. 

KCK, direniş cephesinde birlik ve beraber olmanın günü olduğunu ifade ederken, Kürdistan halkına verecekleri en büyük müjdenin yüzyıllık rüya olan ulusal savunma gücünün oluşturulması ve omuz omuza direnmek olacağını kaydetti.

YÜZYILLIK RÜYA: OMUZ OMUZA DİRENMEK

KCK'nin açıklaması şöyle: "Kürdistan halkı tarihi bir süreçten geçmektedir. Bu Kürtler için aynı zamanda tarihi bir sınavdır. Kürt halkı bu sınavda mutlak başarıyla çıkmak zorundadır. İnsanlığın başına bela olan ve Kürt halkının varlığına ve özgürlüğüne yönelen İŞİD – çete örgütü, halkımızın cesur ve kararlı direnişi karşısında yenilmekten kesinlikle kurtulamayacaktır. Kürt halkının gücü, kudreti, direniş kültürü ve zafer ruhu bunun için yeterlidir. Şengal katliamı, tüm halkımız için ve Kürdistan'ın dört parçasında ki tüm Kürt örgütleri için dayanışmanın, birliğin ve ortak bir savunma gücünü oluşturmanın gerekçesi olmalıdır. Bu tarihi sürece, tarihi bir sorumlulukla cevap olmak, tartışmasız bir şekilde ortak savunma gücünü oluşturmayı gerektirmektedir. Kürt örgütlerinin bugüne kadar ki duruşları, doğruları ve yanlışları ne olursa olsun, gün, direnme ve halkımızın varlığına kasteden güçlere karşı direniş cephesinde birlik ve beraber olmanın günüdür. Bu temelde zaferle birlikte, halkımıza vereceğimiz en büyük müjde yüz yıllık rüyası olan, ulusal savunma gücünü oluşturmak ve düşmana karşı yürek yüreğe, omuz omuza direnmek olacaktır.

KESİN YENİLGİYE UĞRAYACAKLAR

İŞİD çete örgütü, Rojava Kürdistan'da, Kobani’de, halkımızın ve YPG ile YPJ güçlerinin kahramanca direnişi karşısında defalarca darbelenip, bozguna uğramış bir örgüttür. Halkımızın, İŞİD çete örgütü karşısında ki yenilmezliği, Rojava'da kanıtlanmıştır. Bu direnişin, savaş ve zafer ruhunun İŞİD çete örgütü üzerinde ki psikolojik etkisi, en büyük silahtan ve teknikten daha etkili olmuştur. Çete örgütü, Rojava Kürdistan’ında, hiçbir zaman zafer elde edememiştir. Tüm Kürt örgütlerinin ulusal ortak savunma gücünü oluşturması, aynı direniş ve zafer ruhuyla mücadele etmesi karşısında, İŞİD çete örgütünün ölümcül darbeler almaktan kurtulamayacağı ve kesin yenilgiye uğrayacağı açıktır. Bunun için hareket olarak Kürtler arasında ortak savunma cephesini oluşturmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Diğer tüm Kürt örgütlerinin de aynı sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyoruz. Varlığı ve özgürlüğü güvence altında olan Kürdistan'da, Ermeni – Asuri, Şebek, Türkmen vd. tüm inanç, etnik topluluk ve kültürlerin de varlığı, özgürlüğü ve güvenliği sağlanmış olacaktır.

KÜRDİSTAN'IN DÖRT PARÇASI DİRENİŞE KOŞMALI

Bunun için yurtsever Kürt gençliğine çağırımız şudur: Şengal’de, Ezidi halkımıza tarihin en barbar katliamı yaşatıldı. Kürt gençleri bunu unutamaz. Onur, şeref ve namus Şengal’dedir. Kürt gençleri, Kürdistan'ın dört parçasında direniş cephesine koşmalıdır. Direniş cephesi genişlemiştir. Rojava ve Güney Kürdistan baştan aşağı bir direniş alanına dönüşmüştür.  Bugün direnmeyen hiçbir Kürt genci, onurlu ve özgür bir yaşamdan söz edemez. Kürdistan gençliği, direnişi her gün zaferle taçlandıran HPG, YJA – STAR, YPG, YPJ, peşmerge güçleri, Şengal ve Mahmur, savunma birlikleri saflarında yerlerini almalıdırlar. " / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 20:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER