KCK: Oylar Demirtaş'a verilmeli

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Selahattin Demirtaş gibi bir kişiliğin cumhurbaşkanlığına aday olmasının demokrasi ve özgülük adına geçekten büyük bir şans olduğunu belirtti.

KCK: Oylar Demirtaş'a verilmeli
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yatığı açıklamada, "Demokrasi, özgürlük ve barış içinde kardeşçe bir arada yaşamak isteyen halklarımız, oylarını halkların adayı Selahattin Demirtaş’a vermelidirler" çağrısında bulundu.


Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Selahattin Demirtaş gibi bir kişiliğin cumhurbaşkanlığına aday olmasının demokrasi ve özgülük adına geçekten büyük bir şans olduğunu belirtti. KCK, Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesinin halklar açısından kabul edilemez bir seçenek ve talihsizlik olacağını ifade ederek, Türkiye halklarının buna layık olmadığını kaydetti.

KCK şu açıklamayı yaptı: "Türkiye, cumhurbaşkanını içinden geçtiğimiz çok önemli bir süreçte, 10 Ağustosta seçecektir. Devletin ve toplumun bir yol ayrımında olduğu bu dönemde cumhurbaşkanlığı seçimi kadar, halklarımızın; emek, demokrasi ve özgürlük iradesinin çok güçlü bir biçimde ortaya çıkması büyük önem taşımaktadır. Sayın Selahattin Demirtaş gibi hem Kürt hem de emekten, demokrasiden, özgürlükten yana bir adayın ortaya çıkması, Türkiye demokrasi güçlerinin ve özgürlük mücadelesinin bir kazanımı olarak görülmelidir. Diğer iki adayın aslında aynı gelenekten gelen, Türk – İslam sentezinde buluşan kimlik, kültür ve inanç farklılıklarına karşı retçi ve tahammülsüz kişilikler olduğu açıktır.

ERDOĞAN'IN SEÇİLMESİ TALİHSİZLİK OLUR

Her türlü tekelciliğe karşı çoğulculuğu, radikal demokrasiyi, kadın özgürlüğünü, gençlerin, toplumun demokratikleştirilmesindeki öncü rolünü, tüm ezilenleri, emekçileri, işsizlileri, inanç ve etnik topluluklarını savunan ve temsil eden Selahattin Demirtaş olmaktadır. Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk kez Selahattin Demirtaş gibi bir kişiliğin cumhurbaşkanlığına aday olması, demokrasi ve özgülük adına geçekten büyük bir şanstır. Halkların adayı Selahattin Demirtaş’ın şahsında, Türkiye halklarının; tüm emekçi, demokrat ve devrimci güçlerin baskılanarak iradelerinin kırılmak istenmesi bundandır. Tayip Erdoğan ile diğer gerici ve ulusalcı güçlerin saldırgancı tutum ve politikaları başka hiçbir şeye yorumlanamaz.

Tayip Erdoğan’ın para, propaganda ve iktidar olanakları, halklarımızın demokrasi, özgürlük, iman ve inanç iradesinden daha güçlü değildir. Tekçi ve retçi bir zihniyete sahip olan Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığına seçilmesi, halklarımız için en kabul edilemez seçenek ve büyük bir talihsizlik olacaktır. Çünkü Türkiye halkları buna gerçekten layık değildir.

ALEVİLER CHP-MHP ÇİZGİSİNE OY VERMEYECEK

Diğer aday Ekmelettin İhsanoğlu, karma – gerici ve ulusalcı bileşenlerin adayıdır.  CHP, böyle bir adayla Alevilerden, diğer kimlik ve kültürlerden, kadınlardan, emekçilerden, Kürtlerden nasıl oy isteyebilir? Bugüne kadar CHP’nin tüm sahte ve ikiyüzlü politikalarına rağmen adeta bir oy deposu durumunda olan Alevi halkımız doğaldır ki, CHP ve MHP’yle aynı çizgide olan diğer partilerin adayı Ekmeletin İhsanoğlu’na oy vermeyecektir. Emeğin özgürlüğünü her şeyin üstünde tutan işçiler, sendikalar, emekçiler ve ezilenler böyle karma bir adaya tenezzül etmeyecektir.

KARDEŞLİK VE BARIŞ İÇİN DEMİRTAŞ'A OYLAR VERİLMELİ

Demokrasi, özgürlük ve barış içinde kardeşçe bir arada yaşamak isteyen halklarımız, oylarını halkların adayı Selahattin Demirtaş’a vermelidirler. Bunun için topyekun Kürtleri, Ermeni – Süryanileri, başta Aleviler olmak üzere inanç ve etnik topluluklarını, devrimcileri, demokratları, kadınları ve gençleri, emekçileri ve işsizlileri, herkesi halkların demokrasi, barış ve özgürlük adayı Selahattin Demirtaş’a oylarını vermeye çağırıyoruz." / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 20:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER