KCK: Oylarına sahip çıkan halkın demokratik tepkisi meşrudur

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Ceylanpınar, Kozluk, Kurtalan, Kağızman gibi birçok merkezde seçime yansıyan iradenin hile ve zorla değiştirilmek istendiğine dikkat çekti.

KCK: Oylarına sahip çıkan halkın demokratik tepkisi meşrudur
Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre; KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, seçimlerden çıkan iradeyi yok saymak isteyen AKP’yi uyardı. Ceylanpınar’da hile ve zor yoluyla seçim sonuçlarının değiştirilmek istenmesine karşı halkın demokratik tepkisini ortaya koyduğunu belirten KCK, “halkımızın baskılarını sürdüren AKP’nin polis, asker ve koruculara karşı oylarına sahip çıkmak amacıyla gösterdiği direniş son derece haklı ve meşrudur. AKP’yi uyarıyoruz. Halka yönelik saldırılarından derhal vazgeçmelidir. Ceylanpınar halkını sonuç alıncaya kadar direnişini sürdürmeye ve taviz vermeden mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.


KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, Ceylanpınar, Kozluk, Kurtalan, Kağızman gibi birçok merkezde seçime yansıyan iradenin hile ve zorla değiştirilmek istendiğine dikkat çekti. Yapılan yazılı açıklamada, halkın oylarına sahip çıkmak amacıyla gösterdiği tepkinin son derece haklı ve meşru olduğunu belirten KCK, AKP’yi de halka yönelik saldırılardan derhal vazgeçmeye çağırdı.

KCK’nin açıklaması şöyle:

“Türkiye'de eşit olmayan koşullarda büyük hile ve entrika baskıların yaşandığı koşullarda seçim gerçekleşmiştir. Seçimler Kürdistan'da AKP’nin şahsında devlet ile BDP’nin arasında gerçekleşmiştir. AKP, tüm hile ve baskılara rağmen başta Mardin Büyükşehir, Bitlis ve Ağrı olmak üzere Kürdistan'ın birçok ilçe ve beldelerinde büyük yaralar alıp hezimete uğramıştır. Kürdistan halkının iradesini demokratik özerklikten yana kullanıp başarıyla çıktığı bu seçimlere tahammül etmeyen AKP Ceylanpınar, Kozluk, Kurtalan ve birçok Kürdistan ilçelerinde polis, asker ve korucuları halka saldırtmış, insanları açık oy kullanmaya zorlamış, sandıkları kaçırmış, BDP’ye verilen oyları yok hükmünde sayarak yakmış ve yok etmiştir. Bunun en bariz örneği Ceylanpınar’da yaşanmaktadır. Ceylanpınar’da hile ve zor yoluyla seçimi kazanma iddiasında olan AKP’ye karşı halkımızın gösterdiği meşru demokratik direnişe tam bir intikam hırsıyla saldırılar geliştirmektedir. BDP’nin bu hile ve antidemokratik yaklaşımlara karşı geliştirdiği itiraz başvuruları olmuştur. Bunun yanında halkımızın baskılarını sürdüren AKP’nin polis, asker ve koruculara karşı oylarına sahip çıkmak amacıyla gösterdiği direniş son derece haklı ve meşrudur. AKP’yi uyarıyoruz. Halka yönelik saldırılarından derhal vazgeçmelidir. Ceylanpınar halkını sonuç alıncaya kadar direnişini sürdürmeye ve taviz vermeden mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER