KCK'den 'Berkin Elvan' açıklaması

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Haziran 2013'te polisin gaz bombasıyla ağır yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için başsağlığı mesajı yayınladı. KCK, Berkin için "şehit" dedi.

KCK'den 'Berkin Elvan' açıklaması
 KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Haziran 2013'te polisin gaz bombasıyla ağır yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için başsağlığı mesajı yayınladı. KCK, Berkin için "şehit" dedi.


KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki iktidarın en haklı ve meşru tepkilere dahi tahammül göstermeyecek, "tam bir sindirme ve teslim alma zihniyeti ile bastırmaya çalıştığı" tepkisinde bulundu.

11 Mart günü hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, "tekelci ve faşizan uygulamalara karşı mücadeleyi yükseltmeye" çağıran KCK'nin açıklaması şöyle:

"Türkiye’de hırsızlık, yalan, talan, demagoji ayyuka çıkmıştır. Halklarımızın emekçilerin ve tüm ezilenlerin AKP'nin, Gülen Hareketi'nin, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununu çözümü konusunda  hiç bir varlık gösteremeyen düzen partilerinin, bu kirli siyasetlerine karşı, demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltmeleri bir zorunluluktur.

AKP devletinin anti- demokratik tahammülsüz ve faşizan baskıları Kürdistan’da ve Türkiye’de devam etmektedir. Sisteme karşı geliştirilen en insani ve demokratik tepkiler bile tam bir sindirme ve teslim alma zihniyetiyle bastırılmaya çalışılmaktadır. Daha önce Gezi'de, bugün ise Hevsel'de doğanın kıyımı ve kirletilmesi karşısında geliştirilen haklı ve meşru tepkilere dahi tahammül edilmemektedir. 

Kürdistan’da on yıllardır uygulanan sömürgeci kirli savaşın en büyük mağdurları Kürt kadınları ve çocukları oldu. Uğur Kaymaz ve Ceylan Önkollar gibi yüzlerce Kürt çocuğu acımasızca katledildi. AKP devleti bu faşizan baskıcı karakterini gezi olaylarında tüm çıplaklığıyla bir kez daha ortaya koydu. Gezi direnişinde sadece demokratik muhalefet hakkını kullanan yedi direnişçi yaşamını yitirdi.

En son henüz on beş yaşında olan Berkin Elvan şehit düştü. Berkin Elvan'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yurtsever demokratik, devrimci tüm güçleri AKP'nin bu tekelci ve faşizan zihniyet ve uygulamalarına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz." / anf

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 22:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER