KESK: Behzat Özen ölümsüzdür

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, Şemdinli'de oyuncak sandığı askeri mühimmatın patlaması sonucunda Behzat Özen'in yaşamını yitirmesinin sorumlusu olarak devleti işaret etti.

KESK: Behzat Özen ölümsüzdür
 KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, Şemdinli'ye bağlı İncesu mezrasında yerde bulduğu cismin patlaması sonucu yaşamını yitiren 8 yaşındaki Behzat Özen için Ofis ACZ Plaza önünde basın açıklaması yaptı.
"Çocuk katili devlet hesap verecek", "Uğurları, Ceylanları, Behzatları unutma unutturma", "12 yaşında 13 kurşun Uğur Kaymaz", "Dün Ceylan bugün Behzat yarın sıra hangi Kürt çocuğunda" yazılı dövizler taşıyan KESK üyeleri, sık sık "Katil devlet hesap verecek", "Behzat Özen ölümsüzdür" sloganlarını attı.

KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, yaptığı açıklamada, 30 yıldır süren çatışmalı süreçte binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini, İHD'nin raporuna göre 1988'den bu yana 567 Kürt çocuğunun öldüğünü hatırlattı.

Çocuk ölümlerinin 187'sinin AKP iktidarı döneminde yaşandığına dikkat çeken Birtek, "Başbakan'ın yıllar önce sarf ettiği 'Kadın da olsa çocuk da olsa güvenlik güçleri gereğini yapacaktır' sözlerinden bu yana maalesef çocuklar savaş artıklarıyla da olsa ölmeye devam ediyor" dedi.

Son olarak Şemdinli'de oyuncak sandığı askeri mühimmatla oynayan Behzat Önen'in yaşamını yitirdiğini hatırlatan Birtek, "Katledilen Kürt çocuklarının katilleri tespit edilmek istenmiyor, tespit edilenlere ceza verilmiyor ve bu da yeni ölümlere yol açıyor" diye konuştu.

Birtek, Rojava sınırına örülen "utanç duvarı"na da değindi, "Utanç duvarına karşı açlık grevinde olan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan'ın eylemini selamlıyoruz" dedi.

Açıklamaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya ile ESP üyeleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri de katıldı. / etha
Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 21:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER