KESK'te eş başkanlık dönemi

KESK'te yeni dönemde yönetimde eşbaşkanlık, organlarda eşit temsiliyet, Kadın Meclisi’nde karar yetkisi ve seçimlerde nispi temsil sistemi getirildi.

KESK'te eş başkanlık dönemi
KESK 8. Genel Kurulu yeni yönetimin seçilmesiyle sona erdi. KESK'te yeni dönemde yönetimde eşbaşkanlık, organlarda eşit temsiliyet, Kadın Meclisi’nde karar yetkisi ve seçimlerde nispi temsil sistemi getirildi.


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 8. Olağan Genel Kurulu, yapılan seçimle birlikte sona erdi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün toplantı salonunda dört gün süren genel kurulda, seçim öncesindeki günlerde özellikle tüzük değişikliği üzerine sert tartışmalar yürütüldü.

Tartışmalı geçen tüzük değişiklikleri ile birlikte KESK yönetimine eş başkanlık sistemi getirildi. Basın-yayın ve eğitim sekreterlikleri birleştirilirken, KESK’in tüm organlarında kadın ve erkek sayısının eşitliğine dayanan “eşit temsiliyet” ilkesi kabul edildi. Kadın temsiliyetine yönelik bir adım da Kadın Meclisi’nin kurularak bir karar organı haline getirilmesi oldu.

KESK’teki seçim sisteminde de değişikliğe gidildi ve “nispi temsil” yöntemine geçildi. 7. Olağan Genel Kurul’da delegelerin oylarıyla seçilen KESK Genel Meclisi’nin işlevsiz kalan yapısında yeniden değişikliğe gidildi ve Genel Meclis’in delegeler tarafından değil, üye sendikaların karar organları olan kurullarından seçilmesine karar verildi.

Genel Kurul’un son günündeki seçime ise iki liste girdi.

Lami Özgen, Şaziye Köse, Gülistan Atasoy, Ramazan Gürbüz, İlhan Yiğit, Fatma Çetintaş ve Hasan Toprak’ın Yürütme Kurulu’nda yer aldığı DEMEP, Devrimci Kamu Çalışanları, Emek Hareketi, Sendikal Birlik, Sendikal Değişim ve Demokratik Emek Meclisleri’nin ortak listesi seçimleri kazandı. Yönetimin diğer organlarında ise şu isimler yer aldı:

Yürütme Kurulu yedek: Özlem Tolun, M. Sıddık Akın, Hediye Kılınç, Burak Yavaş, Mehmet Güven, Çiğdem Özbaş, Özlem Yılmaz Yeşer.

Denetleme Kurulu: Saliha Zorlu, Celal Çelen, Serdal Alan, Yılmaz Kantar, Nazmiye Saral.
Denetleme Kurulu yedek: Elif Yalçınkaya Gültekin, Turgay Tarhan, Neriman Çoban, Seyfettin Pektaş, Erkan Sümer.

Disiplin Kurulu: Nazife Bayrak Tosu, Gürbüz Demir, Deniz Ertunç, Şuğayip Vayiç, Duygu Erdoğan.

Disiplin Kurulu yedek: Muazzez Orhan, Refik İmamoğlu, Fatih Adıgüzel, Eylem Eroğlu, Ahmet Yılmaz.

Kamu Emekçileri Cephesi de ayrı bir liste çıkararak seçimlere katıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER