KESK'ten ihraçlara karşı Türkiye çapında eylem kararı

OHAL sonrası uygulamalar ve işten atmalara karşı KESK, 29 Eylül-15 Ekim arasındaki eylem programını açıkladı.

KESK'ten ihraçlara karşı Türkiye çapında eylem kararı

Geçtiğimiz günlerde Danışma Meclisi’ni toplayan ve önemli kararlaşmalara varan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi, OHAL uygulamalarına karşı eylem planını Mülkiyeler Birliği’nde düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Toplantıya, KESK Eş Başkanları Şaziye Köse ve Lami Özgen ile KESK ve bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

Toplantının yapıldığı salona, “O’HAL’ de geleceğimiz için direniyoruz” pankartı asıldı.

KESK, 29 Eylül’den 15 Ekim tarihine kadar iş yerlerinde ve kent meydanlarında kuracağı stantlarda, “İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz” başlıklı bir bildiri dağıtacak.

Eylem takvimi

“OHAL’in kaldırılması”, “KHK’lerin geri çekilmesi” ve “ihraç edilen, açığa alınan üyelerinin işe iade edilmesi” talebiyle 29 Eylül Perşembe günü başlatılacak eylem takvimi şu şekilde:

* İhraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi için yurt genelinde imza kampanyalarına start verilecek.

* 29 Eylül’den 15 Ekim’e kadar iş yerleri ve meydanlarda ‘İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz’ ‘Bu ağır saldırıyı püskürteceğiz’ başlıklı bildiriler dağıtılacak.

* 1 Ekim 2016 da merkezi basın açıklamaları yapılacak.

* 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü vesilesiyle Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi düzenlenecek.

* 1-2 ve 6-7-8 Ekim tarihlerinde öncelikli olarak açığa almaların yüksek olduğu illerde başlayarak geniş kapsamlı toplantılar yapılacak.

* 10 Ekim katliamının yıl dönümünde yurt çapında anma etkinlikleri düzenlenecek.

* 12 Ekim günü birçok kentten yola çıkacak olan emekçiler 15 Ekim sabahı Ankara’da bir araya gelecek ve taleplerini haykıracak.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER