Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

Daha önce HDP’lilerin tutuklanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu'dan hükümet yaklaşımı: Seçimle gelen ‘Ben savcıya gitmem’ diyemez.

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP milletvekillerinin tutuklanmasının ardından “Seçimle gelen seçimle gider” açıklaması yapan ve eleştirilere hedef olan CHP lideri, geri adım atarak tutum değiştirdi. Kılıçdaroğlu grup toplantısında milletvekillerinin tutuklanmasını “Seçimle gelen 'Ben savcıya gitmem, ben ifade vermem' diyemez” ifadeleriyle değerlendirdi.

Konuşmasına OHAL uygulamaları nedeniyle kaygılarını ifade eden Birleşmiş Milletler açıklamasına değinerek başlayan Kılıçdaroğlu, hükümete “Almanya, Fransa, ABD, AB, Rusya, Japonya düşman. Ben merak ediyorum, Birleşmiş Milletler de mi bize düşman?” diye sordu.

TUTUKLU SAYISI 4 KATINA ÇIKTI

Hükümetin OHAL uygulamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, 12 yılda hapishanelerdeki tutuklu sayısının 4 katına çıktığını söyledi.

“Öğrencisi hapiste, öğrenciler hapiste arkadaşlar. Binlerce suçsuz insan var hapiste sorgusuz sualsiz yatıyor. Üniversite hocaları, gazeteciler hapiste. 241'e çıktı biliyor musunuz gazeteci sayısı. Dünyada gazetecileri en çok hapse tıkan ülke Türkiye” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Peki Türkiye'yi bu hale kim getirdi?” diye sordu.

‘BEN İFADE VERMEM’ DİYEMEZ

HDP milletvekillerinin tutuklanmasının ardından yaptığı ‘Seçimle gelen seçimle gider’ açıklamalarının eleştirilmesine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Seçimle gelen darbeyle gider, mi demeliydik?” dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında tutuklanan HDP milletvekillerini de “Seçimle gelen seçimle gider, yine söylüyorum. Ben hukukun üstündeyim, her istediğimi yaparım diyemez. Ben savcıya gitmem, ifade vermem diyemez. Gidecektin ifadeni verecektin, savunmanı yapacaktın” dedi.

‘YOLSUZLUK YAPANLAR YARGILANSIN DİYE...’

Kılıçdaroğlu partisinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin ikircikli tavrını da “Bakın, yolsuzluk yapanlar yargılansın diyoruz. Neden yargılansın? Biz onların da dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedik. Bazı çevreler suçluyor bizi. ‘Efendim niye dokunulmazlıkları kaldırdınız’ diye. Bizim parti programımızda kürsü dokunulmazlığı hariç tüm dokunulmazlıkların kaldırılması yer alıyor” diye savundu.

CHP’nin hukukun üstünlüğünü savunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu kadar yüzsüzlüğü hayatımda ilk defa görüyorum. Biz şunu savunuyoruz; kim olursa olsun hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Hüküm kesinleşmeden bir milletvekilinin tutuklanmasını doğru bulmuyoruz. Hem hukuku savunmayacağım ‘Saygı duymuyorum, uymuyorum’ da demiyoruz birilerinin dediği gibi” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER