Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a: 'Güneş görmemiş hakikatler' nedir?

Bülent Arınç’ın açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Arınç’ın, “Unutulmamalıdır ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha bir çok hakikat gölgeleniyor,” sözlerini anımsattı ve “‘Çınar gölgesindeki güneş görmemiş hakikatler’ nedir?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a: 'Güneş görmemiş hakikatler' nedir?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te katıldığı “Tarafsız Bölge” programında soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, AK Parti kurucusu eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarıyla ilgili olarak, “‘Çınar gölgesindeki güneş görmemiş hakikatler’ nedir? Oslo görüşmeleri mi, başka ayrıntılar mı? Bunlar açıklanabilse iktidarın gerçek yüzünü göreceğiz,” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Arınç’ın açıklamalarına dair değerlendirmeleri şu şekilde:

“Ele alınan konu, iç mesele olmasından öte bir konu. Kendisine bilgi aktaranı da söylüyor Arınç. Yalçın Akdoğan’ı açık ve net bir şekilde ifade ediyor. Bana sorarsanız Erdoğan’a mı inanırsınız, Arınç’a mı inanırsınız, samimiyetimle söyleyeyim Bülent Arınç’ın söylediğini doğru buluyorum. İç vicdan muhasebesi yapabilecek olgunlukta bir siyasetçi. Eleştirdiğim noktaları da var tabi. Parsel parseli açıklayacağım dedi ama açıklamadı. Çınar gölgesindeki güneş görmemiş hakikatler nedir? Oslo görüşmeleri mi, başka ayrıntılar mı bunlar açıklanabilse iktidarın gerçek yüzünü göreceğiz.

“Atılan her adım dolayısıyla ondan izin alındı. Kupon arazide bile bana soracaksınız dedi. Dolmabahçe mutabakatından Erdoğan’ın haberinin olmaması mümkün değil. Tek kanaldan değil, birden fazla kanaldan Erdoğan’ın haberi olduğu söylendi. HDP kanadından söylendi, AK Parti kanadından söylendi. Hiçbir şey yapmadı, ta ki Arınç’ın açıklamasına kadar. Aralarında ne var onu da hiç bilmiyorum. Tartışma bize bazı gerçekleri gösteriyor. Bir şekilde bildiğimiz ama kanıtlayamadığımız gerçekler. Onun ötesinde çok daha ağırlıklı hakikatlerden bahsediyor. Benim de merakım budur. Çözüm süreci mi, 17-25 Aralık mı, partide başka bir aktör mü var bu belli değil.

“Arınç’ın içeriden bir baskı ile geri adım atacağını düşünmüyorum. Özgüveni yüksek. Daha da önemlisi Arınç’ın bir ağırlığı vardı. Öyle bir noktaya geliyor ki demek ki Arınç bile patlama noktasına gelmiş. AK Parti’de olanlar kendisini rahatsız ediyor. Örgütlü bir kalkışma olarak görmüyorum. Arınç ve arkadaşları kimler varsa bilmiyorum. Yeni bir parti çıkmaz, hiç sanmıyorum. AKP rant partisidir. Paraları, ihaleleri dağıttığı sürece bir ayrışma mümkün değil.

“İlk çıkıştan sonra ikinci yanıtı vermez diye düşünüyordum. Erdoğan’ın ‘o zat’ diye kendisini hedef almasından sonra cevap vereceğim dedi ve 17.25’te bunu açıklaması da anlamlı. Kul hakkı yiyeni görüyorsunuz ve ses çıkarmıyorsanız siz de suça ortak oluyorsunuz. Konuşmayayım sesimi çıkarmayayım derse bu kadar büyük laflar da söylemesin.”

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER