Kilis Valisi, sınırda askeri öldürenin Mısırlı olduğunu açıkladı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 23 Temmuz’da Kilis Dağ Hudut Karakoluna ateş açması sonucu çatışmalarda ölü ele geçirilen IŞİD üyesinin Mısır uyruklu olduğunu söyledi.

Kilis Valisi, sınırda askeri öldürenin Mısırlı olduğunu açıkladı

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Vali Tapsız, geçen perşembe Elbeyli ilçesi yakınlarındaki Suriye sınırında bulunan Dağ Hudut Karakolu’nda görev yapan Astsubay Mehmet Yalçın Nane’yi öldüren IŞİD üyesinin Mısır uyruklu olduğunu da açıkladı.

Tapsız, “Sınırda tedbirler en üst düzeyde alınmış durumda. Fiziki önlemler, tedbirler olarak alındı. Ama ayrıca araç, gereç ve personel yönünden de burada had safhada tedbirler alınmış durumda. Bu bölgede özellikle maksatlı haberler yapılıyordu ama bunların gerçeği yansıtmadığını sizler de gördünüz. Yani sınırımızda tedbirler en üst seviyede” dedi.

Tapsız, Kilis’te son 2 yılda IŞİD’e katılmaya giden veya dönen 30 farklı ülkeden 300’ün üzerinde kişinin yakalanarak sınır dışı edildiğini belirterek, “Bu da bizim ne kadar ciddi tedbir aldığımızı gösteriyor.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER