Korona virüsü İran'da ölü sayısı 12'ye yükseldi, virüs Körfez'e sıçradı

Korona virüsü İran'dan Kuveyt ve Bahreyn'e sıçradı. İtalya'da bir kişi daha ölürken, Güney Kore'deki salgın büyüyor. İşte korona virüsü salgınında son gelişmeler:

Korona virüsü İran'da ölü sayısı 12'ye yükseldi, virüs Körfez'e sıçradı
Çin’de ortaya çıkan yeni tür korona virüsü diğer ülkelerde yayılmaya devam ediyor. İtalya’da üçüncü ölüm gerçekleşirken, virüs ilk kez Körfez ülkelerinde de görüldü. Bahreyn ve Kuveyt, yakın zamanda İran’a seyahat eden en az dört kişide virüsün saptandığın açıkladı. İşte korona virüsü salgınıyla ilgili dünya çapındaki son gelişmeler:


İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 12’YE YÜKSELDİ

  • Komşu İran’da korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 47’ye çıktı.

BAHREYN’DE İLK VAKA

  • Bahreyn’de ilk kez bir kişide korona virüsü tespit edildi. Sağlık Bakanlığı, İran’dan gelen bir Bahreyn vatandaşına virüs bulaştığını açıkladı.

KUVEYT’TE ÜÇ KİŞİDE TESPİT EDİLDİ

  • Kuveyt’te İran’a seyahat etmiş üç kişide virüs tespit edildi. Bu kişilerden birinin Suudi Arabistan vatandaşı olduğu ve üç vakanın da, geçtiğimiz hafta İran’ın kuzeydoğusundaki Meşhed kentinden tahliye edilen 700 kişi arasında görüldüğü belirtildi.

IRAK KUVEYT SINIRINI KAPATTI

  • Irak, Kuveyt’te üç kişide korna virüsü tespit edilmesinin ardından Safwan sınır kapısını kapattı. Talebin Kuveyt’ten geldiği belirtildi.

KATAR HAVAYOLLARI’NDAN KARANTİNA KARARI

  • Katar Havayolları, İran ve Güney Kore’den gelen yolcuları karantinaya alacağını açıkladı.

AFGANİSTAN’DA İLK VAKA

  • Afganistan Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk vakanın görüldüğü açıklandı.

İTALYA’DA ÜÇÜNCÜ ÖLÜM

  • İtalya’da virüs nedeniyle üçüncü ölüm gerçekleşti. Milano’nun doğusunda, aynı zamanda kanser tedavisi gören yaşlı bir kadının öldüğü açıklandı. Ülkede son 48 saatte iki yaşı ilerlemiş hasta daha ölmüştü.

İtalya’da virüs nedeniyle Venedik Karnavalı’nın son iki günü iptal edilmişti.

AVUSTURYA İTALYA’DAN GELEN TRENİ ALMADI

  • İtalya sınırındaki kontrolleri artıran Avusturya, bir trenin ülkeye girişine izin vermedi. Trendeki iki yolcuda virüs şüphesi olduğu belirtiliyor.

GÜNEY KORE’DE 161 YENİ VAKA

  • Salgının Çin’den sonra en hızlı yayıldığı ülke olan Güney Kore’de 161 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 763’e çıktı. Ülke borsası yüzde 3 kayıpla açılırken, ulusal meclisin bugünkü oturumu da iptal edildi.

KUZEY KORE’DE 380 YABANCI KARANTİNADA

  • Kuzey Kore, 380 yabancı ülke vatandaşını karantina altına aldı. Bu kişilerin büyük çoğunluğunun Pyongyang’da görevli diplomatlar olduğu açıklandı.

WUHAN’DA ÖNLEMLER İLK KEZ HAFİFLETİLDİ

  • Çin’den yapılan son açıklamaya göre, bir gün içinde virüsten 150 kişi öldü, ölü sayısı 2 bin 592’ye çıktı. Yeni vaka sayısı da 409 olarak açıklandı. Öte yandan, yeni vaka sayısında azalma görülmesi nedeniyle virüsün merkez üssü Wuhan’daki önlemler ilk kez hafifletildi. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2020, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER