Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısını sonrası yaptığı açıklamada “Türkiye’nin her yerinde terör ve terör örgütleriyle mücadeleye kararlılıkla devam edileceğimizin bilinmesini bir kere daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar

Bakanlar Kurulu toplantısını sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu Kurtulmuş’un açıklamasından satırbaşları şöyle

“Türkiye’nin her yerinde terör ve terör örgütleriyle mücadeleye kararlılıkla devam edileceğimizin bilinmesini bir kere daha ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan tablo, birileri zannetmesin ki Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir türlü akamete ya da sekteye uğratır. Tam tersine bedeli ne olursa olsun, terör örgütlerinin tamamına karşı, bölücü terör örgütüne karşı da bu mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

“Neyi murad ettilerse Tam tersi olacak”

“Şimdi bundan sonra Türkiye, kararlılıkla aynen 15 Temmuz akşamı gösterdiği o kararlılığı ve cesareti göstererek, akılla, izanla ve her şeyi planlayarak bundan sonra hızla 15 Temmuz sonrasından çıkacaktır. Şunu peşin peşin ifade etmek istiyorum; bu darbeyi yapan FETÖ çetesinin elemanları ve onların arkasındaki akıllar neyi murad ederek bu darbe teşebbüsüne başlamışlarsa, Allah’ın izniyle onun tam tersi olacaktır ve olmaktadır.”

“Başbakan CHP ve MHP genel başkanlarını ziyaret edecek”

“Bugün, Başbakanımız CHP ve MHP genel başkanlarını ziyaret edecek. Bu da siyasetteki bu olumlu iklimin sürdürülmesi konusundaki kararlılığımızın, samimiyet ve iyi niyetimizin bir göstergesidir. Bu süreçlerde, hem uygulanan Kanun Hükmündeki Kararnamelerin Türkiye’de bundan sonraki mücadelede ne anlama geldiği, hem de özellikle 669 nolu kararnamenin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılanmasıyla ilgili ana çerçevesi muhalefet partilerinin liderleriyle paylaşılacaktır.”

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılanması ile ilgili gelişmelerin, öyle tesadüfen, ‘darbe oldu bundan sonra ne yaparız’ şeklinde anlayışlarla değil, çok iyi hazırlanmış ana fikri ve ana çerçevesi çok planlanmış bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade etmek isterim. Silahlı gücün tek bir elde toplanmasının önlenmesi… Bunun için jandarma ve sahil güvenliğin İçişleri Bakanlığına, kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına, Genelkurmay Başkanlığının da doğrudan doğruya Cumhurbaşkanımıza bağlanması bu amaçla, yani silahlı gücün tek bir elde toplanmasını önlemek amacıyla atılmış bir adımdır.”

Profesyonel Ordu

“Türkiye’nin çok büyük kitlelere sahip silahlı kuvvetleri yerine, amacı bütünüyle vatan savunmasına odaklanmak olan uzman bir orduya dönülmesiyle ilgili hazırlıklar da gerçekleştirilmektedir, yapılmaktadır.”

“Kamu bürokrasisi herkese açılacak”

“Türkiye’deki kamu yönetiminin işleyişinin bütünüyle sivilleşmesi, şeffaflaşması ve demokratikleşmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kamu bürokrasisi, vatandaşlarımızın hepsine açık hale gelecektir. Buradasadece üç temel ilkemiz olacak; ehliyet, liyakat ve millete sadakat. Ehliyet, liyakat ve millete sadakat çerçevesinde kamu yönetimi, Türkiye’nin bütün yurttaşlarına açık hale gelecektir”

“Bu örgütle herhangi bir ilişkisi olan herkes kamudan ayıklanacak”

“Bu örgütle herhangi bir şekilde ilişkisi olan herkes kamudan ayıklanacaktır. Ancak bunu yaparken de ilişkisi olmayan, irtibatı olmayan hiçbir kimseye en ufak bir zarar gelmeyecektir. Yani bu çete mensuplarına merhametle hareket etmeyeceğiz. Ama bunu yaparken de asla adalet duygusundan şaşmayacağız…Şu kuralı söylüyoruz; bunlarla en ufak bir ilişkisi olmayan vatandaşlarımız rahat olsun, huzur içerisinde olsunlar kimseye bir zarar gelmeyecek, ilişkisi olan da korksun, kusura bakmasın. Her şeyin de bir bedeli var.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER