Lavrov: Türkiye-Rusya ilişkilerinin geleceği Suriye'ye bağlı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin geleceğinin Suriye’deki işbirliğine göre şekilleneceğini; Türkiye’nin bu kapsamda gereken adımları atması gerektiğini söyledi.

Lavrov: Türkiye-Rusya ilişkilerinin geleceği Suriye'ye bağlı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceğinin Suriye krizindeki işbirliğine bağlı olduğunu söyledi.

Sputniknews’in aktardığına göre Lavrov, Türkiye topraklarının Suriye’deki silahlı grupların desteklenmesi amacıyla kullanılmaması için Ankara’dan önlem almasını beklediklerini belirtti.

“Görmezden gelemeyiz”

Türkiye topraklarının, silahlı gruplara destek verilmesi ve militanların Suriye’ye geçmesi amacıyla aktif şekilde kullanıldığını gösteren çok sayıda bulguya ulaştıklarını ifade eden Lavrov, “Bunlar masada durmaya devam ediyor. İlişkileri yeniden başlattığımız bir dönemde bunların görmezden gelinmesi zor olacak. Türk partnerlerimizden bunlara yanıt vermesini ve hatta bu konuda gerekli önlemleri almasını bekliyoruz” dedi.

“İlişkilerin geleceği Suriye’deki işbirliğine göre şekillenecek”

Lavrov, Türkiye’nin, Suriye’de daha güvenilir ve şeffaf bir işbirliğinin gerektiğini anladığını vurguladı.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin geleceğinin Suriye’deki işbirliğine göre şekilleneceğinin altını çizen Lavrov, karşılıklı güvenin ise ikili temaslara, ticari ilişkilere, yatırım projelerine bağlı olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER