Lice'deki yangın kontrol altında alındı

Lice’de dün (27 Temmuz 2015) meydana gelen patlamanın ardından, ormanlık alanda iddiaya göre askerler tarafından yangın çıkarıldı. Yangına müdahale etmeye çalışanlara ‘güvenlik’ gerekçesiyle müdahale edilirken 6 kişi gözaltına alındı. Yangın dün akşam saatlerinde kontrol altına alındı.

Lice'deki yangın kontrol altında alındı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde iki askerin hayatını kaybettiği saldırının ardından iddiaya göre Fis köyü kırsalında askerler tarafından yangın çıkarıldı.

Yangın Lice-Hani-Köcaköy üçgeninde büyürken, Güçlü ve Yeşerdi köylerinde birçok ev kül oldu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü, yurttaşların ve itfaiye araçlarının bölgeye girerek yangını söndürmesine Diyarbakır Valiliği ve askerlerin “güvenlik” gerekçesiyle izin vermediğini belirtti.

Askerlerin müdahalesi sırasında aralarında Dicle Haber Ajansı muhabiri Metin Bekiroğlu’nun da olduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri, DBP ve HDP’li çok sayıda yönetici müdahale için yangın yerine ulaştı.

Yangının akşam saatlerinde kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Şırnak Silopi’de bulunan Cudi Dağı’nda da havan toplarıyla çıkartılan yangınlarda yüzlerce hektarlık alan yanmış, çok sayıda hayvan hayatını kaybetmişti.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER