Liderler sandık başında

31 Mart Yerel Seçimleri için Türkiye sandık başında, liderler de seçmen kayıtlarının bulunduğu okullarda oylarını kullanıyor. Sandığa giden ilk lider Özgür Özel oldu.

Liderler sandık başında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda oyunu kullandı. Özel, sandık başına gelen ilk siyasi lider oldu.

ÖZEL: SİLAHLARDAN UZAK DURUN

Oy kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Özgür Özel şu mesajları verdi:

"Değerli basın mensupları, hepinize iyi pazarlar diliyorum. Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmenden oy isteyen herkese başarılar diliyoruz. Geçmiş dönemde şikayet ettiğimiz haksızlıklar oldu ancak çok büyük olaylar olmadan bugüne kadar geldik. Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir. Herkese bugün sakinliğini korumaları çağrısını yapıyorum. Kazanma sevincinde, tüm vatandaşlarımıza silahlardan uzak durma çağrısı yapıyoruz. Elbette sevinç gösterileri olacaktır, bu seçimin kaybedeni olmayacaktır. Sandıkta 20 milyon, 30 milyon kişiyiz. Ama yarın 84 milyon kişiyiz. YSK'yi takip ediyoruz. Şu ana kadar bir sorun yok."

MURAT KURUM: İSTANBUL'UN GELECEĞİ ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR VERECEĞİZ

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Kağıthane İmece İlkokulu'nda oyunu kullandı. 

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Murat Kurum, ''3 aydır projelerimizi, hayallerimizi paylaştık. Vatandaşlarımızın misafiri olduk, semtlerine gittik. Tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Oyumuzu kullandık, oğlum ilk oyunu kullandı. Oyumuzun ülkemize, İstanbul'a milletimize hayırlı olmasını biliyorum. Bugün İstanbul'un geleceği adına çok önemli bir karar vereceğiz. Deprem riskinin kaldırılacağı, trafik çilesinin biteceği adımı sandıkta hep birlikte atacağız. Tüm vatandaşlarımızın oyunu kullanmasını, sandıklarına sahip çıkmasını istiyorum. İl başkanlığımızda süreci takip edeceğiz'' dedi.

AKŞENER: SEÇİM SONUÇLARININ İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda oy verdi. 

Akşener oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle bu ucube sistemin dışına çıkmak elbette çok yorucu. Partimin her bireyinin haksızlığa uğradığı, iftiralarla karşı karşıya kaldığı zorlu bir süreçti. Miting yerine il merkezlerinde esnaf gezerek propaganda yaptım. Bedensel bir çalışma olduğu için baya da yoruldum. Seçim sonuçlarının iyi olacağını düşünüyorum. Basın emekçilerinin maaşı hiç konuşulmuyor mesela, bunların konuşulabildiği seçimler ve bir siyaset dilini oluşturacağız diye ümit ediyorum."

HATİMOĞULLARI: SANDIKLARIMIZA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, oyunu Adana'da kullandı. Çukurova ilçesindeki Ayşe Atıl İlkokuluna giden Adana Milletvekili Oruç, 1057 numaralı sandıkta oy verdi.

Oruç, "Lütfen her yerde gidelim oylarımızı kullanalım. Oylarımızı kullanmakla yetinmeyelim, sandıklarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Kulağımıza gelen bazı şeyler oluyor. Bununla ilgili oyumuzu kullanmak kadar, oyumuzu korumak, sayımlarda doğru sayılmasını sağlamak, bu incelemeleri ve gözlemleri yapmak üzere hep birlikte değerli halklarımıza buradan çağrımızı yineliyoruz" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER