Maden'deki işçiler için umut tükeniyor

Karaman'da Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağında bugün yaşanan patlama ve su baskının ardından içeride mahsur kalan 18 işçi için umutlar giderek azalıyor.

Maden'deki işçiler için umut tükeniyor
Karaman'da Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağında bugün yaşanan patlama ve su baskının ardından içeride mahsur kalan 18 işçi için umutlar giderek azalıyor. 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bölgede 5 maden ocağının bulunduğu ve 2'sinin denetimden sonra kapatıldığını şu an 3'ünün faaliyetini sürdürdüğünü kaydetti. 18 işçinin yeraltında olduğunu belirten Bakan Yıldız, su seviyesinin de 2 saate 1 metre yükseldiğini ve şu an su seviyesinin işçilerin bulunduğu bölümden yukarı olduğunu kaydetti. 

Madenin Haziran ayında yapılan denetimlerde eksikliklerinden dolayı kapatılıp süre verildiğini ve 3 ay sonra bu eksikliklerin giderilip ocağın tekrar işletmeye açıldığını söyleyen Bakan Yıldız, facianın nasıl göz göre göre geldiğini aktardı. 

Suyun şu an bir pompayla tahliye edildiğini ikinci pompanın montajlandığını, dalgıçlarında ocakta çalışma yapacağını ifade eden Bakan Yıldız, "Zaman aleyhimize işliyor" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ise şunları söyledi: "34 işçi vardiyaya giriyor. Öğlen yemek yerken bu hadise meydana geliyor. Aniden su patlaması şekilde ifade ettiler. Bunun detayı anlaşılacak. 16 kardeşimiz kurtuluyor. Diğer kardeşlerimiz yeraltındalar. Öncelikle hedefimiz yeraltındaki suyu boşalmak, Kızılay, AFAD, burada ve 3 adet mobil istasyon kuruyoruz."

Soma'da çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla Ankara'ya yürüyüş gerçekleştiren bini aşkın işçi, Ankara eylemlerini iptal ederek, Karaman'da bugün meydana gelen Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit kömürü ocağına gitme kararı aldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER