Mardin ve Muş'ta seçim startı verildi

BDP Mardin ve Muş'ta 2014 yerel seçim çalışmalarının startını verdi.

Mardin ve Muş'ta seçim startı verildi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir araya gelen BDP Mardin il ve ilçe örgütleri, 2014 yılı Yerel Seçimleri ile ilgili kent genelinde yapılacak seçim çalışmalarına ilişkin Şeyh Davut Yalçın Kaya Halkevi Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya BDP'li yöneticilerin yanı sıra mahalle meclisi üyeleri, tüm ilçe belediye başkanları ve encümenleri katıldı.

BDP Kadın Meclisi Şaziye Çelik, bir önceki dönemde Mardin'de bulunan belediyelerde var olan bazı eksikliklerin giderilemediğini söyledi. Belediye meclis üyelerine değer verdiklerini, ancak bazı belediye meclis üyelerinin sorumluluğunu yerine getiremediğine dikkat çeken Çelik, yeni dönemde seçilecek belediye meclis üyelerinin sorumluluğunun bilincinde olması gerektiğini söyledi.

Çelik'in ardından söz alan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ayhan, aday adaylarının BDP'nin belirlediği kriterler doğrultusunda seçileceğini ve seçilecek kişilerinin ise belirlenen kriterlere göre hareket etmesi gerektiğini ifade etti. İl ve ilçelerde bulunan halkların farklı görüşlere ve kültüre sahip olduklarını ve bu farklılığında bilincinde olduklarını vurgulayan Ayhan, "Genel Merkezimizin belirlediği kriterler her alan içindir. Hiçbir alana yönelik farklı kriterler belirlenemez" dedi. Demokratik bir parti olduklarını aktaran Ayhan, adayların kamuoyuna açıklamasının ardından seçilecek kişiye herkesin saygı duyması gerektiğini de vurguladı. 

Mardin'de farklı topluluklarının olduğunu yenileyen Ayhan, "Biz mozaik bir hareketiz. Bunun için Mardin'de bulunan farklı halkları da göz önünde bulundurarak, adaylarımızı belirleyeceğiz. Seçilecek kişi halk için çalışması gerekir" diye kaydetti. 

BDP Muş İl Örgütü de parti binasında düzenlediği toplantıyla seçim çalışmalarının startını verdi.

Toplantıya, BDP Muş İl Başkanı Naif Erol, Bulanık, Malazgirt ve Varto ilçe belediye başkanları ile BDP ilçe örgütleri, il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

BDP Muş İl Başkanı Naif Erol, "Demokratik kurtuluş özgür yaşamı inşa etme" hamlesinde 2014 yerel seçimlerine BDP'nin büyük önem verdiğini ve bu seçimde hedeflediği başarıyı elde etme adına tüm çaba ve gayretini sarf edeceğini belirterek, BDP'nin mevcut belediye sayısını ikiye katlayacağını söyledi. 

Erol, "Kürdistan'ın dört parçasında halen Kürtlerin üzerinde kurşunların yağması egemen güçlerin Türkiye'nin desteğiyle katliamlara yol açması kabul edilemez. Kürt halkı yerel seçimlerde tüm karanlık güçlere ve mevcut sisteme mevzilerini ikiye katlayarak cevap verecek" diye konuştu.

Ardından BDP Genel Merkezi tarafından seçim stratejisi ve kriterlerinin açıklandığı genelge okunarak, halkla paylaşıldı. / anf

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER