Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alındı

Marmaris’te akşam saatlerinde başlayan ve giderek geniş bir alana yayılan orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alındı

Marmaris’teki Bördübet Mevkii’ndeki orman ve makilik alanda, dün akşam saatlerinde başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının sabah saatlerinde kontrol altına alındığı öğrenildi.

Hisarönü’nün Bördübet Mevkii’ndeki orman ve makilik alanda dün akşam saat 17.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.

Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu söndürme ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine başta Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri olmak üzere bölgeye çevre ilçeler Yatağan ve Köyceğiz ile Muğla merkezden de çok sayıda ekip sevk edildi.

Yangın giderek büyüdü

Marmaris’teki Bördübet Mevkii’ndeki orman ve makilik alanda başlayan, giderek geniş bir alana yayılan yangına müdahale bölgenin sarp kayalık olması nedeniyle güçlükle yapıldı.

Çevre il ve ilçelerden gelen söndürme ekipleri ve arazözler de çalışmalara katıldı.

Yangınla ilgili olarak dün akşam bir açıklama yapan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, “Saat 17.00 civarında alınan bir ihbar neticesinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangın mahalline intikal etti. Yangına acilen müdahale edildi. Havanın kararması bizim aleyhimize, ama tüm mevcut ekipler il ve il ve ilçelerden takviye ekipler de destek veriyor. Yangının diğer yanı deniz ve denize inen kesim sarp kayalık olması nedeniyle bu bölgeden çalışma yapamıyoruz. Yangının çıkmasıyla ilgili kesin bir bilgimiz olmamakla birlikte deniz tarafından başladığı söyleniyor. Gerekli inceleme sonunda çıkış şekli belli olur. Aşırı rüzgar korkutuyor ama ekiplerimiz şu anda canla başla çalışıyor” dedi.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, sabaha kadar süren çalışmalar sonucunda Bördübet Mevkii’ndeki orman ve makilik alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının kontrol altına alındığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER