Maxmur'da direniş büyüyor, Hewler alarmda!

IŞİD çetelerinin Salı günü saldırı başlattıkları, HPG/YJA STAR gerillalarının bölgeye gelmesiyle birlikte dün akşamdan bu yana yoğun çatışmaların yaşandığı Maxmur bölgesindeki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Maxmur'da direniş büyüyor, Hewler alarmda!
 Maxmur bölgesinde dün akşam başlayan çatışmalar Keleka kasabasına kayarak yoğun bir şekilde devam ediyor. Maxmur mülteci kampından tahliye edilen yaşlı ve çocuklar Kandil’e götürülürken, Hewler’de ise gerilla güçlerinin denetimindeki Medya Savunma Alanları’nın yakınında bulunan Ranya ve Diyala’ya doğru göç başladı.


IŞİD çetelerinin Salı günü saldırı başlattıkları, HPG/YJA STAR gerillalarının bölgeye gelmesiyle birlikte dün akşamdan bu yana yoğun çatışmaların yaşandığı Maxmur bölgesindeki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Maxmur bölgesindeki ANF muhabirinin verdiği bilgiye göre çatışmalar Keleka kasabasına kaymış durumda.

ORTAK SAVUNMA HATTI OLUŞTURULDU

Çetelerin ağır silahlar kullandıkları çatışmalara karşı, Maxmur mülteci kampı başta olmak üzere stratejik noktalara yerleşen HPG-YJA STAR gerillaları, Maxmurlu milisler ve Peşmerge güçleri ortak bir savunma hattı oluşturdu.

Maxmur bölgesinin tümü askeri bölge ilan edilmiş durumda. Burada çetelere karşı savaşan gerilla, milis ve Peşmerge güçleri koordineli bir şekilde stratejik alanları tutarak çetelere karşı eylemler geliştiriyor.

Maxmur bölgesi hem Hewler’in güvenliği hemde Hewler’i diğer bölgelerle bağlayan geçişler açısından önemli. Özellikle Hewler ile Musul-Kerkük yolu ve Maxmur kasabasını bağlayan Dibeka dört yolu, stratejik bir kavşak olarak değerlendiriliyor. Dibeka şu anda HPG gerillalarının denetiminde bulunuyor.

6 Ağustos Çarşamba akşam saatlerinde çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte başta Maxmur mülteci kampında kalan çocuk ve yaşlılar gerilla ve milis güçlerinin güvenliği altında tahliye edilmişti.

ARAPÇA YAZILI TEKBİR PANKARTLARI

Hewler’de bulunan ANF muhabirinin bildirdiğine göre, sabah saatlerinde sakin görünen Hewler, birkaç noktada kimler tarafından asıldığı bilinmeyen tekbir yazılı siyah pankartlarla uyandı. Pankartlar Hewler Asayişi tarafından kaldırıldı. Kente sığınan Arap göçmenler ise bilinmeyen yerlere doğru kentten çıkarılmaya başladı.

Kente Arap vatandaşların girişine izin verilmiyor. ANF muhabiri, yıllardır kentte mühendis olarak çalıştığını söyleyen bir kadının tüm ısrarlarına rağmen kent girişindeki kontrol noktasından geçişine izin verilmemesine tanık olduğunu bildirdi.

BENZİN KUYRUKLARI VE KAPALI FIRINLAR

Kentte iki ay önce baş gösteren ve geçtiğimiz günlerde normale dönen benzin sıkıntısı bu sabah yeniden baş gösterdi. Benzinlik istasyonlarında uzun araç kuyruklarının oluştuğu görüldü.

Kentin hemen hemen tüm bölgelerinde çok sayıda fırının açılmamış olması da tepki gördü.

HEWLER'DEN GÖÇ EDİYORLAR

Hewler’de en dikkat çekici gelişme ise kentten yaşanan göç oldu. Musul, Şengal, Kerkük ve Maxmur bölgesinden göç alan kentte halk göç etmeye başladı. Kentten göç edenlerin çoğunun gerilla güçlerinin denetimindeki Medya Savunma Alanları yakınındaki Ranya ve Diyana bölgelerine doğru gidiyor. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 08:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER