Menbic Askeri Meclisi: Son aşama başlıyor

Menbic Askeri Meclisi, IŞİD’e yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında Menbic’te şu ana kadar 170 bin sivilin kurtarıldığını, kentte çok küçük bir alanda sıkışan IŞİD’e karşı son aşamaya geçildiğini açıkladı.

Menbic Askeri Meclisi: Son aşama başlıyor

Menbic Askeri Meclisi, 1 Haziran’da IŞİD’e yönelik başlattığı operasyonlar ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Menbic operasyonun başlangıcından bugüne sivillerin can güvenliği için yoğun çaba sarf edildiği belirtilen açıklamada, IŞİD tarafından rehin tutulan 170 bin sivilin kurtarılarak güvenli bölgelere sevk edildiği belirtildi.

IŞİD’in sivilleri canlı kalkan olarak kullandığına vurgu yapılan açıklamada, kent merkezinin büyük kısmını kontrol altına alındığı kaydedildi.

Sivillerin kendilerini kurtarma çağrısı yaptığını kaydeden Menbic Askeri Meclisi, sivillerin korunması ve can güvenliği adına IŞİD’e üç defa inisiyatif tanıdıklarını, beş gün önce ilan edilen inisiyatifin IŞİD tarafından reddedildiği ve IŞİD’in sivillere karşı öldürme, işkence gibi uygulamalarına devam ederek kadın ve çocukları kalkan olarak kullandığı belirtildi.

Açıklamada, “Minbic Askeri Meclisi olarak kamuoyuna ifşa ediyoruz ki, çetelerin elinde rehin bulunan sivilleri kurtarmak adına askeri yöntemler dışında herhangi bir seçenek kalmamıştır. El Sirib mahallesinde bulunan terör unsurlarına karşı, terörü bitirmek adına son hamlemizi yapacağız. Bu hamle Minbic özgürlüğünde son aşama olacaktır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2016, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER