MHP Genel Başkan adayları: Yarın kurultay adresinde olacağız

MHP’deki kurultay ilgili genel başkan adaylarından yapılan açıklamada, yarın gerçekleşecek kurultay salonuna gidileceği belirtildi.

MHP Genel Başkan adayları: Yarın kurultay adresinde olacağız

Ankara 2. İcra Hakimliği’nin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olağanüstü kurultay yapılmasının engellenmesine yönelik tüm işlemlerin iptali kararı ardından kongrenin yapılıp yapılmayacağına dair açıklamalar sürüyor.

MHP Genel Başkan adayları Ümit Özdağ, Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan dün gece bir araya gelmiş ve aldıkları kararı bugün açıklayacakları belirtilmişti.

Açıklamada kurultay yapmayacaklarını ancak o genel başkan adayları olarak salonda olacaklarını duyurdu.

“MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı için yeterli imza ve mahkeme kararları mevcutken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bizzat müdahil olması ile beraber hukuk dışına çıkılmış ve Ankara Valiliği başta olmak üzere çeşitli mercilere siyasi baskı yapılarak kurultayın yapılmasının kolluk kuvvetleri marifetiyle engellenmesi talimatı verilmiştir.

“Bu hükümetin ve AKP’nin Milliyetçi Hareket Partisi kurultayına doğrudan müdahalesidir ve kabul edilemez bir durumdur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir iç meselesi olan Tüzük Kurultayı AKP ve Hükümetin meselesi haline gelmiştir. Bir saatte başbakan değiştiren, iki saatte kongre karan alan zihniyet Milliyetçi Hareket Partisi Tüzük Kurultayını yaptırmamak için hukuku ayaklar altına almıştır.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “Tane tane söyleyecek, net ifadelerle konuşacağım: 15 Mayıs’ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur" demişti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER