MHP'de adaylardan ortak bildiri: 'Son sözü kurultay söyler'

MHP genel başkan adayları Büyük Anadolu Oteline yakın polis barikatı önünde toplandı. Bekleyişin ardından muhalifler olağanüstü kurultay için yeterli imzayı topladıklarını ilan ederken, 3 aday alandan ayrıldı. Polis önlemlerine yönelik yazılı emri görmek isteyen Meral Akşener’in ise bekleyişi sürüyor.

MHP'de adaylardan ortak bildiri: 'Son sözü kurultay söyler'

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın, dün yaptıkları ortak açıklama ile bugün kurultay için tutulan Büyük Anadolu Oteli’ne gideceklerini duyurmalarının ardından, adayların otel önündeki bekleyişi sürüyor.

Polisin otel çevresinde ve otele giden tüm yollarda barikat kurduğu bölgede yüzlerce MHP’li de toplanmış durumda.

Öte yandan MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş de adaylarla aynı araçla alana destek için geldi.

mhp1

4 adayın bildirisi: Son sözü kurultay söyler

Alanda MHP’li muhaliflerin ortak bildirisini okuyan parti eski grup başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler. Birlik ve beraberliğimizi sağlayarak kurultayımızı yapacağız” dedi.

mhp2Dört genel başkan adayının imzasıyla hazırlanan bildiride şunlar söylendi:

“Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP’nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır.

“Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. Hiç kimse boşuna beklemesin, avuçlarını ovuşturmasın.”

Akşener: Yazılı emir gelmeden ayrılmayacağım

Adaylardan Meral Akşener, alanda polis barikatlarının olduğu noktaya gelerek, valilikten yazılı emir gelmeden alandan ayrılmayacağını söyledi.

Akşener, “Bugün burada bu tedbiri alanlar resmi yazılarını bizi göstermek durumundalar. Biz valinin aldığı talimatı görmek zorundayız” dedi.

aksener

Delegeler bekleyişini sürdürürken bir yandan da noter huzurunda imza toplandı. Hazirun cetvelinde tüzük kurultayı için gerekli olan salt çoğunluğun sağlandığını söyleyen muhalifler, amaçlarına ulaştıklarını belirterek alandan ayrılma kararı aldı.

Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ alandan ayrılırken, Akşener’se barikatın önünde kalma kararı aldı.

Akşener, tüzük kurultayının neden engellendiğine ilişkin yazılı emri görmeden alandan ayrılmamakta ısrarcı iken, Sinan Oğan’sa bu durumu üstü kapalı bir şekilde eleştirdi.

Sinan Oğan, “İcra müdürü buraya gelmeyeceğini bildirdi. Bu bekleyişi sürdürerek provokasyona izin vermenin gereği yok diye düşündük. Biz hukuk içerisinde kalacağımızı söylüyorsak mutabakata vardığımız şekilde davranıyoruz. Zannediyorum, Ümit Bey ile Koray Bey da alandan ayrıldı. Aynı araçla geldik, bildiri de bizim adımıza Halaçoğlu tarafından okundu. Tel örgütler önünde beklemek bizim mutabakatımızda yoktu. Biz vardığımız mutabakatımızın gereğini yapacağız” dedi.

Ortak açıklama yapmışlardı

Dört genel başkan adayı önceki gece bir araya gelmiş, daha sonra ortak basın açıklaması yapılmıştı.

Yapılan açıklamada, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kurultay sürecine bizzat müdahil olduğu, kurultayın kolluk marifetiyle engellenmesi talimatının verildiği belirtilmişti.

Son olarak dört genel başkan adayı, dün ortak yazılı bir açıklama yaparak, bugün kongrenin yapılacağı salonda olacaklarını duyurmuşlardı.
Açıklamada, “Bütün bu Anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayları 15 Mayıs 2016 tarihinde saat 10.00’da Kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz” denilmişti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER