Musa Anter Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri Cigerxwun Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Musa Anter Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri töreni Diyarbakır’da Cegerxwîn Kültür Merkezi’nde yapıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları, gazeteciler ile yazarların hazır bulunduğu törene, Barış Anneleri Meclisi, KJA, MEYA DER üyeleri de katıldı.

“Musa Anter’in kalemi yerde kalmadı”

Törende konuşan Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Nevin Erdemir, her ne kadar 24 yıl geçse de Musa Anter’in kaleminin yerde kalmadığını söyledi.

Kürtçe dalında Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Azad Altay’a, Cizre’de sığındığı bodrumda öldürülen Azadiya Welat Gazetesi Yazı işleri Müdürü Rohat Aktaş’ın annesi tarafından verildi.

Ardından Türkçe haber dalında DİHA İzmir Büro şefi Cihan Ölmez ve Cumhuriyet Diyarbakır muhabiri Mahmut Oral’a ödülleri verildi.

Jin Haber Ajansı’nda (JINHA) çalışan ve Gurbetelli Ersöz ödülüne layık görülün Ferda Yılmazoğlu’na ödülünü Barış Anneleri Meclisi üyesi Nezahat Teke verdi.

Ardından fotoğraf dalında ödüle layık görülen JINHA muhabiri Handan Tufan adına ödülü JINHA muhabiri Mizgin Tabu aldı.

Görüntü dalında ödüle layık görülün ajans muhabirimiz Bilal Güldem ödülünü Musa Anter’in oğlu Dicle Anter’den aldı.

Karikatür dalında yarışmaya giren Özgür Evran ödülünü Cumhuriyet yazarı Ayşe Yıldırım’dan aldı. Özel jüri ödülü Gazete Duvar yazarı Celal Başlangıç’a Diken Yazarı Mehveş Evin tarafından verildi.

banu-guvenOnur ödülü Erdoğan ve Alpay’a

Özgür Gazeteciler Cemiyeti Onur ödülüne layık görülen Özgür Gündem Gazetesi yayın kurulu üyesi Aslı Erdoğan’a ve Necmiye Alpay’a verildi.

Ödülü temsilen gazeteci Banu Güven’e gazeteci Hüseyin Aykol verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER