Müslim: Herkes YPG'li

Rojava’nın Kobanê kentinde, IŞİD çetelerinin saldırıların protesto etmek ve YPG direnişine destek olmak için bir yürüyüş düzenlendi

Müslim: Herkes YPG'li

Rojava’nın Kobanê kentinde, IŞİD çetelerinin saldırıların protesto etmek ve YPG direnişine destek olmak için bir yürüyüş düzenlendi. Kanton hükümeti ve sivil toplum örgütlerinin organize ettiği yürüyüşte bir konuşma yapan Kanton Eşbaşkanı Enver Müslim, “Ellerine silah alarak Kobanê'yi savunmak için herkesin YPG'li olduğunu" söyledi.

IŞİD çetelerine karşı 15 Eylül’den bu yana olağanüstü bir direniş sergileyen ve güney cephesinde çetelere ağır darbeler vuran YPG güçlerine destek amaçlı Kobanê’de bir yürüyüş düzenlendi. Hükümet ve sivil toplum örgütlerinin organize ettiği “YPG direnişine destek yürüyüşüne” alanda bulunan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobanê Kantonu hükümetinden geniş bir heyet ve binlerce kişi büyük bir coşkuyla katıldı

Kent merkezindeki El-Selam Meydanı’nda başlayan yürüyüşte gençlerin, kadınların ve hükümet başkanı Enver Müslüm'ün ellerine silah alması, kitlenin coşkusuna ve Kobanê direnişine ayrı bir anlam kattı. Kent sokaklarında uzun bir tur atan kitle, tekrar yürüyüşün başladığı El-Selam meydanına döndü.

Burada mitinge dönüşen YPG'ye destek yürüyüşünde kitle, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra sloganlarla YPG ve YPJ güçlerinin görkemli direnişini selamladı.

Ardından sırasıyla PYD Eşbaşkanı Asya Abdulah, hükümet başkanı Enwer Müslüm ve PYD yöneticilerinde Kîlo Îsa birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırıları ve buna karşı YPG güçlerinin direnişine dikkat çekerek, Kobanê halkının sergilediği direniş ve bükülmez iradesiyle çetelerin tüm ağır silahlarına karşı durabildiğine tüm dünyanın tanık olduğu belirtildi.

Enver Müslüm bir elinde kalaşnikofla kitleye seslendi. Kobanê'nin insanlık onuru için direndiğini belirten Müslüm, "Kimse bizim teslim olmamızı ya da topraklarımızı terk etmemizi beklemesin. Kanımızın son damlasına kadar direneceğiz. Ölsek de çeteler Kobanê'ye giremeyecek. Gerekirse onları kanımızda boğarız" diyerek, tüm Kürtlere Kobanê direnişine katılmaları çağrısında bulundu.

Konuşmacılar, IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı başta Kobanê Kantonu olmak üzere Rojava kentlerinin hepsini ne pahasına olursa olsun savunacaklarını belirtirken, YPG'nin arkasında değil yanında duracaklarını ve kanlarının son damlasına kadar halkla birlikte onurlu direnişe devam edeceklerini duyurdular.

Kitle huzurunda IŞİD çetelerine karşı devrim değerlerini ve topraklarını koruma sözü veren konuşmacılar, Kürdistan'ın kadın ve erkek tüm gençlerine Kobanê direnişine katılmaları çağrısı yapıldı.

Kitlesel yürüyüş ve coşkulu miting anaların direnişi gürleştiren zılgıtları ve YPG savaşçılarının selamlanmasıyla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER