Müslim'den 'Fırat'ın batısı' açıklaması

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, YPG’nin ABD öncülüğündeki koalisyon koordinasyonu olmadan Fırat’ın batısına geçmeyeceklerini söyledi.

Müslim'den 'Fırat'ın batısı' açıklaması

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, YPG’nin ABD öncülüğündeki koalisyonun koordinasyonu olmadan Fırat’ın batısına geçmeyeceğini söyledi.

Amerika’nın Sesi’ne açıklamalarda bulunan Salih Müslim, en büyük endişesinin Türkiye’nin savaşa katılması olduğunu kaydetti.

Müslim, Suriye’nin kuzeyinde şiddetlenen savaşın Kürt bölgelerinde değil, bunlara yakın yerlerde olduğunu da söyledi.

Kürt güçlerin çatışmalara dahil olmadığını belirten Müslim, YPG’nin bazı Arap müttefiklerinin, El Nusra ile savaştığını belirtti.

ABD ve Türkiye’nin PYD anlaşmazlığı

ABD’li üst düzey diplomat Brett McGurk ve beraberindeki heyetin, Cenevre görüşmeleri sırasında Rojava’ya giderek, PYD yetkilileriyle görüşmesi sonrası Türkiye’den ABD’ye eleştiriler yöneltilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri, IŞİD’e karşı YPG ile işbirliği yapan ABD’nin, Türkiye ile YPG arasında bir tercih yapması gerektiğini ifade etmişti.

Ancak Washington’dan art arda bunun tersi yönde açıklamalar gelmişti.

En son dün ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PYD ile ilgili sözlerine yanıt vermiş ve “YPG bize göre terör örgütü değil,” demişti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER