Nuh Köklü davası yarın başlıyor

Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken öldürülen gazeteci Nuh Köklü’yle ilgili davanın ilk duruşması yarın İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Nuh Köklü davası yarın başlıyor

Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken öldürülen gazeteci Nuh Köklü’yle ilgili davanın ilk duruşması yarın görülecek.

Davanın iddianamesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanarak 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İddianamede tutuklu sanık Serkan Azizoğlu hakkında “kasten adam öldürme, silahla kasten öldürmeye teşebbüs ve hakaret” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Ayrıca tutuksuz sanık Nazım Coşanar, cinayeti işleyen Serkan Azizoğlu’nun suçu işlemesine yardımda bulunduğu gerekçesiyle “kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçundan yargılanmak üzere hakim karşısına çıkacak.

Nuh Köklü

Nuh Köklü 46 yaşındaydı.

Köklü 2002-2003 senelerinde Bianet’te editör olarak çalıştı. Daha sonra bir müddet yurtdışında yaşayan Köklü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde muhabirlik ve editörlük yaptı. Ardından Sabah gazetesinde çalışmaya başladı.

13 Şubat 2009’da greve çıkan ATV-Sabah çalışanlarından olan Nuh Köklü, o dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi.

Köklü greve çıktıktan sonra işten çıkarılan 10 gazeteciden biriydi.

Daha sonra NTV’de program editörü olarak çalıştı, Mayıs 2014’te işten çıkarılmıştı.

Köklü, 17 Şubat gecesi Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi’nde arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER