Öcalan için stant kuran BDP'lilere saldırı

BDP’liler tarafından Gaziosmanpaşa meydanında kurulan “Öcalan’a Özgürlük” imza standına ülkücü olduğu belirtilen bir grup tarafından saldırıda bulunuldu. Saldırı sonucu yaralanan BDP’liler hastanelere kaldırıldı.

Öcalan için stant kuran BDP'lilere saldırı

İstanbul’da Gaziosmanpaşa meydanında, PKK Lideri Abdullah Öcalan için “Öcalan’a Özgürlük” talebiyle stant kuran Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’lilere saldırıda bulunuldu.

Dicle Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre, Gaziosmanpaşa meydanında Öcalan’ın özgürlüğü için stant kurup imza toplamaya başlayan BDP’lilere bir süre sonra 30-40 kişi oldukları belirtilen ülkücü bir grup “tekbir” getirerek saldırıda bulundu.

Stantta bulunan 10-15 kadar BDP’liyi darp edip, standı dağıtan ülkücü gurup arasında bulunan bir kişi elindeki silahla BDP’lilerin üzerine 3-4 el ateş ettiği belirtildi. Grubun stant görevlilerini darp ettikten sonra silahını olay yerine bırakıp uzaklaştıkları öğrenildi.

Saldırıda BDP Gaziosmanpaşa İlçe Eş Başkanı Yaşar Arat, SYKP üyesi Cavit Umut, BDP’li Mehmet Karadağ ile Ömer Delibaş yaralandı.

Yaralananlar arkadaşları tarafından Özel Şafak Hastanesi ve GOP’a taşınan Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alındılar.

Aynı hastanede tadavi altına alınan Yaşar Arat, Mehmet Karadağ ve Ömer Delibaş’ın sağlık durumlarına ilişkin alınan bilgilere göre, vücudunun birçok yerinde darp izleri bulunan Karadağ ile Arat’ın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Saldırıda kafa travması geçirdiği ve kaburgalarında kırık oluştuğu öğrenilen Ömer Delibaş’ın sağlık durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Saldırı sonrası Taksim İlk Yardım Hastanesi’nde tedavi altına alınan Cavit Umut’un da sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER