Öcalan'ın 'PKK ve HDP'yi eleştirdiği' haberine yalanlama

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatı Cengiz Çiçek, Öcalan’ın “HDP ve PKK’yi eleştirdiği” haberini yalanladı.

Öcalan'ın 'PKK ve HDP'yi eleştirdiği' haberine yalanlama

 PKK lideri Öcalan’ın avukatı Cengiz Çiçek, Öcalan’ın “PKK ve HDP’yi eleştirdiği” haberini yalanlayarak, “Ne biz avukatları, ne ailesi ne de siyasi heyetlerin görüşebildiği ve her türlü iletişim kanalından yoksun Öcalan hakkındaki bu tür haberler spekülasyondan ibarettir” diye konuştu. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatı Cengiz Çiçek, Öcalan’ın “HDP ve PKK’yi eleştirdiği” haberini yalanladı.

Habertürk gazetesinden Bülent Aydemir imzalı ve herhangi bir kaynağın gösterilmediği “Hem Suriye hem Türkiye’de başarısız oldular” başlıklı haberde, devlet heyetiyle görüşen Öcalan’ın HDP’nin seçimden oy kaybederek çıkması ve çözüm sürecinin başarısızlığa uğramasının nedenini PKK’nin kendisini dinlememesine ve HDP’nin de PKK ile birlikte yanlış politikalar izlemesine bağladığı iddia edilmişti.

Haberi Diken’den Tunca Öğreten’e değerlendiren Öcalan’ın avukatı Cengiz Çiçek şunları söyledi:

“Bu haberi yayanlar basın etiği gereği Sayın Öcalan üzerindeki tecrite de vurgu yapmak zorundadır. Ne biz avukatları, ne ailesi ne de siyasi heyetlerin görüşebildiği ve her türlü iletişim kanalından yoksun Öcalan hakkındaki bu tür haberler spekülasyondan ibarettir.

“Buradan, seçim sonuçları üzerinden Kürt siyasal hareketini kendi içinde bölmek isteyen ‘özel savaş merkezi’nin, Sayın Öcalan’ın tecrit koşullarını, kendi siyasal çıkarları doğrultusunda kullandığı ortaya çıkıyor. Tecrit devam ettiği sürece bu türden haberlere riayet edilmemesini değerli kamuoyundan önemle rica ediyoruz.”

“Öcalan’ın süreçle ilgili ne düşündüğü gerçekten merak ediliyorsa bıraksınlar avukatları olarak biz kendisiyle görüşelim. Kürt sorununda sağlıklı bir çözüm isteniyorsa Sayın Öcalan’ın doğrudan kamuoyuyla iletişime geçecek kanallarının yaratılması gerekiyor. Çözümsüzlükte payı olanlar kendi hukukunu bile İmralı’da uygulamayan iktidardır.”

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER