ÖGC: Gazetecilere yönelik polis saldırısını kınıyoruz

ÖGC tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Son dönemde bölgede haber takibi yapan gazetecilere yönelik saldırılar arttı

ÖGC: Gazetecilere yönelik polis saldırısını kınıyoruz
ÖGC tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Son dönemde bölgede haber takibi yapan gazetecilere yönelik saldırılar arttı. En son Erciş, Diyarbakır ve Nusaybin de haber takibi yapan DİHA, JINHA ve Nusaybin’in yerel sitesinde çalışan gazeteciler, polislerin baskılarına maruz kaldı” denildi.


‘POLİS ENGELLEDİ, SİLAHLA SALDIRDI’

Açıklamada, 10 Eylül gününde haber takibi yapan gazetecilere yönelik hak ihlalleri şöyle sıralandı:
“Van’ın Erciş ilçesinde, polis ve özel harekat timlerinin saldırısının sürdüğü Şırnak Cizre’de yaşanan katliamlara tepki gösteren esnaf kepenk açmadı. Haber takibi yapan JİNHA Muhabiri Vildan Atmaca’nın görüntü almasını engellemeye çalışan polis, hakaretler savurarak kamera ve fotoğraf makinesine el koymaya çalıştı.

Yine Cizre, Silopi, Farqin ve bölgedeki çatışmalarda yaralanan ve Diyarbakır’ın Gazi Yaşargil Araştırma ve Uygulama  Hastanesi’nde yatan vatandaşların durumlarına ilişkin haber yapmaya giden DİHA muhabirleri Ruken Demir ile Esra Aydın polisler tarafından durduruldu ve kimlikleri GBT”den geçirildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki mahallelerde yapılan yürüyüşü takip eden DİHA Muhabiri Bilal Güldem ile yerel site Nisêbîn.com’un muhabiri  Zeki Karakuş polislerin silahlı saldırısına uğradı.”

ÖGC, gazetecilere yönelik yapılan saldırıları ve engelleri kınadığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER