ÖHD'li avukatların AİHM başvuruları da suç delili sayıldı

ÖHD’li avukatların da aralarında bulunduğu 50 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, avukatların sosyal medya hesaplarından yaptıkları “AİHM, Cizre ve Hacı Lokman Birlik paylaşımları” suç deli olarak gösterildi. Avukatların müvekkilleriyle yaptıkları cezaevi görüşmeleri de “kuryelik” sayıldı.

ÖHD'li avukatların AİHM başvuruları da suç delili sayıldı

Özgürlükçü Hukukçular Derneği’nden (ÖHD) 9 avukat ve Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği yöneticilerinin de aralarında olduğu 50 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sunulan ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 38 sayfalık iddianamede, avukatların sosyal medya paylaşımları suç delili olarak gösterildi.

ÖHD’li avukatlar İrfan Arasan, Ayşe Acınıklı, Hüseyin Boğatekin, Şefik Çelik, Adem Çalışcı, Ayşe Başar, Tamer Doğan, Ramazan Demir ve Mustafa Rüzgar, “PKK’nin cezaevi yapılanmasının kurye avukatları olmak ve avukatlık görevini icra etmenin avantajlarını kullanarak cezaevlerine aktarım, iletişim faaliyetlerini gerçekleştirmek” ile suçlanıyor.

Demir’in Cizre paylaşımları suç delili sayıldı

Avukat Ramazan Demir’in Twitter’daki “AİHM bu sabah Cizre’de yaralanıp hastaneye götürülmesine izin verilmeyen Cihan Karaman için ÖHD olarak yaptığımız başvuruda da tedbir kararı verdi. Gerekirse her yaralanan için tek tek AİHM’e gider ama ablukanızı yine kırarız” paylaşımı, iddianamede, “Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadelesi abluka olarak değerlendirdi” şeklinde yer aldı.

Yine Demir’in, “Yarın için onlara sözümüz var”, “Şırnakta dün gece Hecimizi katlettiler@şehit namırın” paylaşımları da suç delili olarak sunuldu.

Avukat-müvekkil görüşmesi de iddianamede

Avukat Hüseyin Botağekin’e ilişkin de savcılık, Boğatekin’in müvekkilleri ile görüşmesini “kuryelik” olarak değerlendirerek, sosyal medya paylaşımlarını da “örgüt üyeliği”nin delili olarak saydı. İddianamede, avukatların sosyal medya paylaşımları aracılığıyla “örgüt propagandası” yaptığı iddia edildi.

Avukatlardan Tamer Doğan’ın Şırnak’ta yaralı yakalandıktan sonra polislerce cenazesi zırhlı araçla yerlerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik ile ilgili attığı tweetler de suç delili olarak gösterildi.

Davanın ilk duruşması, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22 Haziran’da görülecek.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER