Oyların yeniden sayıldığı Ağrı'da OHAL görüntüleri

Ağrı'da İl Seçim Kurulu'nun kararı ardından oylar adliye binasında yeniden sayılmaya başlandı. Kentte ise darbe görüntülerini aratmayan polisiye önlemler dikkat çekiyor. Çevre illerden İstanbul'dan uçaklarla polisler kente getirildi.

Oyların yeniden sayıldığı Ağrı'da OHAL görüntüleri
Ağrı'da İl Seçim Kurulu'nun kararı ardından oylar adliye binasında yeniden sayılmaya başlandı. Kentte ise darbe görüntülerini aratmayan polisiye önlemler dikkat çekiyor. Çevre illerden İstanbul'dan uçaklarla polisler kente getirildi. 


Yerel seçimlerini ardından AKP'nin itirazı ile 14 kez sayım yapılan ve BDP'nin kazandığı kesinleşen Ağrı'da, AKP'nin İl Seçim Kurulu'na sabah saatlerinde yaptığı itiraz başvurusunun kabul edilmesi ile birlikte oylar bir kez daha sayılmaya başlandı. Sayım devam ederken, kentin tüm caddelerini abluka altına ala polisler, cadde giriş çıkışlarına barikatlar kurarak halkın Dörtyol Caddesi'nde bulunan BDP seçim bürosuna gitmesini engelliyor. Kentte esnaflar kepenk açmazken, halk barikatlar önünde toplanarak caddelerin yaya ve araç trafiğine kapatılmasına tepki gösteriyor. 

BDP'LİLER SAYIM İŞLEMİNE KATILDI

Kağızman, Yeni Van, Erzurum caddelerine giriş çıkışlar barikatlarla engellenirken, sayım işlemlerinin gerçekleşmesi ile birlikte BDP milletvekilleri Halil Aksoy, Demir Çelik, Erol Dora, BDP Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay, BDP PM üyesi Metin Bingöl ve Ağrı barosuna bağlı avukatlar sayım için hazır bulundu. 

Sayımın yapıldığı Ağrı Adliyesi önüne barikat ve robokop jandarmalardan adeta etten duvar örülerek adliye giriş çıkışları kontrol altına alındı. Çevik kuvvet ve özel harekat timlerinin caddelerde tek sıra yürüyüş yaparak, kontrol noktalarına geçilmesi yurttaşların tepkisine yol açarken, TOMA'lara biber gazının taşınması ile yurttaşların bir araya gelmesinin engellemeye çalışıldığı görüldü. Halk yüksek düzeyde polisiye önleme rağmen barikatların ardından gruplar halinde toplanarak oy sayım sonucunu bekliyor. 

Ağrı BDP İl Başkanı Halef Keklik, "Biz artık yorulduk, itirazların sayısını unuttuk. Seçimlerden sonra kaç kez kazandığımız teyid edildi. Tekrar il seçim kuruluna itiraz ettiler. YSK yolu kapalı şekilde yeniden sayım kararı alındığı söylendi. Avukatlarımız YSK’ye başvuru yollarını araştırıyorlar. Şehrin giriş çıkışları polis, jandarmalarla kuşatılmış, olağanüstü hal görüntüsü var. Biz demokrasiye, halkın özgür iradesine saygı duyulmasını istiyoruz. Halkın tercihine saygılı olsunlar. Hakkımız olan belediye bize verilmeli” dedi. Keklik, “Herhangi bir gerginliğe mahal vermiyoruz” derken, “Şehirde bir kuşatma görüntüsü var. Şimdi biz itiraz ettik, YSK’ye başvuru yolu açılırsa oylar sayılamayacak, olmazsa sayıma başlanacak” diye konuştu. 
 
CHP İL BAŞKANI: AKP'YE VERİLECEK ONUN HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Ağrı CHP İl Başkanı Birol Öztürk de, “Şehir abluka altına alınmış durumda, sıkıyönetim var gibi, çevre illerden, uçaklarla İstanbul’dan polisler geldi. Şehre giriş çıkışlar kontrollü. Ana cadde tamamen kapalı durumda. Ben avukatım, adliyeye girmekte zorlanıyorum. Görülmemiş bir olay. BDP seçimleri kazandı ama BDP’den alınıp AKP’ye verilecek onun hazırlığı var gibi” açıklamasını yaptı. / anf

 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER