Picasso'ya ait olduğu düşünülen tablo bulundu

Ressam Pablo Picasso’ya ait olduğu düşünülen ‘Saçını Tarayan Çıplak Kadın’ isimli tablo İstanbul’da bulundu.

Picasso'ya ait olduğu düşünülen tablo bulundu

İspanyalı ressam Pablo Picasso’ya ait olduğu düşünülen ‘Saçını Tarayan Çıplak Kadın’ isimli tablo İstanbul’da bulundu.

picasso

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, arkasında orijinalliğini gösteren, ait olduğu yer ve sahibi konumundaki koleksiyonerin ismini taşıyan mühürler bulunan tablonun, başta FBI olmak üzere birçok istihbarat teşkilatınca arandığı belirtildi.

Picasso’nun 1940’ta yaptığı 123×92 santimetre ebadındaki tablonun New York kentindeki bir koleksiyonerin evinden çalınarak İstanbul’a getirildiği ve uluslararası kaçakçılar tarafından satılmak istendiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine Picasso’nun bir tablosunun satışa çıkartıldığı yönünde haber geldi.

Polis ekipleri ihbarı değerlendirerek şüpheli A.O.(66) ve M.E.O.’yu (28) belirleyerek teknik ve fiziki takiple izlemeye başladı.

Ekipler şüphelilerle Bakırköy’de buluşarak tabloyu 8 milyon dolara satın almak için anlaştı.

Anlaşma yerine gelen şüpheli A.O. ve M.E.O. polis ekipleri tarafından yanlarında getirdikleri eserle yakalanarak gözaltına alındı.

Arka tarafında çeşitli mühürler bulunan tablo, sahte olup olmadığının tespit edilmesi için Mimar Sinan Üniversitesi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER