PKK'lilerin cenazeleri karakol bahçesinden çıkarıldı

1990 yılında Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortaköy’de çıkan çatışmada yaşamını yitirdikten sonra Ortaköy karakolu bahçesine defnedilen PKK'li Lezgin Yiğit (Musa) ve Emin Demir’in (Korkmaz) cenazeleri ailelerinin yaptığı başvuru sonucunda Uludere Cumhuriyet Savcılığı’nın kararıyla karakol bahçesinde bulundu.

PKK'lilerin cenazeleri karakol bahçesinden çıkarıldı
1990 yılında Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortaköy’de çıkan çatışmada yaşamını yitirdikten sonra Ortaköy karakolu bahçesine defnedilen PKK'li Lezgin Yiğit (Musa) ve Emin Demir’in (Korkmaz) cenazeleri ailelerinin yaptığı başvuru sonucunda Uludere Cumhuriyet Savcılığı’nın kararıyla karakol bahçesinde bulundu. Çıkarılan cenazelerin el, ayaklarının bağlı olduğu ve boyunlarına ip geçirildiği görüldü. 


Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortaköy (Aruş) köyünde, 17 Temmuz 1990'da çıkan bir çatışmada yaşamlarını yitiren Lezgin Yiğit (Musa) ve Emin Demir'ın (Korkmaz) cenazeleri, asker ve korucular tarafından çatışma bölgesinden alındıktan sonra getirildikleri köydeki Ortaköy Karakolu'nun bahçesine gömüldü. Aradan geçen yıllar sonra, aileleri MEYA-DER üyeleri ile birlikte 6 ay kadar önce Uludere Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunarak karakolda kazı yapılmasını istedi. 

Yapılan başvurunun savcılıkça onaylanması üzerine bugün boşaltılmış durumunda bulunan karakol bahçesinde kazıya başlandı. Kazı sırasında aileler de hazır bulundu. 

Yapılan kazılarda karakolun bahçe duvarının yanına gömülmüş Yiğit ve Demir'in cenazelerine ulaşıldı. Topraktan çıkarılan her iki cenazenin de boyunlarına ip bağlanıldığı ve ellerinin arkadan bağlı bir şekilde toprağa gömüldüğü görüldü.

Çocuklarına ait cenazeleri alan aileler, Uludere Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada yapılan savcılık işlemlerinin ardından cenazeler, aileler tarafından otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na getirilmek üzere yola çıkarıldı. 

Yol güzergahı boyunca geçtikleri köylerde halk caddeye çıkarak zafer işaretleri ve "Şehîd namirin" sloganları atarak cenazeleri selamladı.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 14:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
halil kara
halil kara - 10 yıl Önce

El ayak bagli ise defin edilmiş olmazlar bildiğin gömülmüşler. Lutfen yaziyi duzeltin

SIRADAKİ HABER