PKK'nin küçük diye gönderdiği çocuklara 7,5 yıla kadar hapis istemi

Van’da PKK’ye katılıp örgüt içinde 3 gün kalan 2 çocuk hakkında ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

PKK'nin küçük diye gönderdiği çocuklara 7,5 yıla kadar hapis istemi

3 ay önce PKK’ye katılan 14 yaşındaki M.O. ile 13 yaşındaki B.T. adlı kız çocukları, yaşları küçük olduğu için ailelerine teslim edildi. Herhangi bir eyleme katılmayan çocuklar hakkında dava açıldı.

Van Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, çocuklar için 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arası ceza isteniyor.

İddianamede, PKK tarafından çocukların yaşları küçük olduğu için evlerine gönderildiği belirtilirken, çocuklar ‘suça sürüklenen çocuklar’ olarak tanımlandı.

İddianamede M.O.’nun babasının örgüt kampına giderek, her iki çocuğu Van iline getirdiği, çocukların üzerlerine atılı eylemi kabul etmedikleri ifade edildi. Ancak bir yandan da dosya kapsamı ve mevcut delil durumu itibari ile çocukların örgüt hiyerarşisi içerisine dahil oldukları ifade edilen iddianamede, çocukların suç oluşabilecek herhangi bir eyleme katılmadıklarına dair delil bulunmadığı belirtildi.

Çocukların etkin pişmanlıktan faydalanıp faydalanamayacağının mahkeme tarafından değerlendirilmesi istenen iddianamede, çocuklar hakkında atılı suçtan kamu davası açmaya yeterli şüphenin oluştuğu ileri sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER