Polis Yüksekova'da bir kişiyi öldürdü

Yüksekova’da özel harekat polislerinin dün gece saatlerinde Esentepe ve Esenyurt mahallelerinde panzerden açtığı ateş sonucu Ali Kaval adlı gencin hayatını kaybettiği belirtildi.

Polis Yüksekova'da bir kişiyi öldürdü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polislerin bir kişiyi öldürdüğü belirtildi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, dün gece Esentepe ve Esenyurt mahallelerindeki prostesto gösterilene müdahale eden özel harekat polisleirnin mahallelerde yoğun gaz bombası kullandığı olaylar sırasında polisin panzerden açtığı ateş sonucu bacağından 2 ve kafasından 1 kurşunla vurulan Ali Kaval adlı genç ağır yaralanarak Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan yaşamını yitiren Kaval’ın cenazesinin otopsi işlemleri için Hakkari’ye götürüldüğü belirtildi.

Haberde polislerin açtığı ateşte birçok evin kurşunların hedefi olduğu, İlçe Köy Hizmetleri binasının da yandığı belirtildi.

37 günde 48 sivil hayatını kaybetti

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, 21 Temmuz- 28 Ağustos tarihleri arasında yaşanan çatışmalı ortamın bilançosunuaçıkladı.

Rapora göre, son 37 gün içerisinde 2 bin 544 kişi gözaltına alınırken, 338 kişi ise tutuklandı. Yine bu süreçte yaşanan çatışmalarda 92 askerle polis ve 1 korucu, 38 PKK’li ve 48 sivil yaşamını yitirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER